Hvis alt går efter planen, står den nye FOSS-bygning klar til april næste år.

Hvis alt går efter planen, står den nye FOSS-bygning klar til april næste år. Foto: Martin Warming

Ny FOSS-bygning godt på vej

Pengene 'fosser' ind i FOSS, der er i fuld gang med at udvide sit domicil i Hillerød

Af
Martin Warming

FOSS er ved at vokse ud af sit domicil på Foss Allé i Hillerød, og derfor er virksomheden i fuld gang med at opføre en ny bygning på knap 10.000 kvadratmeter, så der kan være plads til alle medarbejderne.

Byggeriet gik i gang i oktober 2017, da statsminister Lars Løkke Rasmussen tog det første spadestik, og nu står murene færdige og tagkonstruktionen er rejst, og hvis alt går efter planen, kan medarbejderne flytte ind i den nye bygning i april til næste år.

"Det er vigtigt, at have gode rammer på ens arbejdsplads," sagde bestyrelsesformand Peter Foss ved rejsegildet. Foto: Martin Warming

"Det går rigtig godt for FOSS. Vi har nogle virkelig dygtige medarbejdere, som skaber resultater og fremgang, som betyder, at vi skal have endnu flere medarbejdere," sagde bestyrelsesformand Peter Foss i sin tale ved rejsegildet.

Rekordindtjening

FOSS har smidt knap 175 millioner kroner i den nye bygning, der skal bruges af medarbejdere, der arbejder med forskning og udvikling - eller som det også hedder Research&Development (R&D).

”Det er vigtigt at have gode rammer på ens arbejdsplads – det fostrer et bedre arbejdsmiljø, gladere medarbejdere og nytænkning. Den nye bygning, vi holder rejsegilde på i dag, er en god investering for sikring af FOSS' fortsatte vækst," lød det fra Peter Foss ved rejsegildet torsdag.

Se FOSS' droneoptagelse af det nye byggeri her:

FOSS producerer analyseinstrumenter til landbrugs- og fødevareindustrien og til den kemiske og farmaceutiske industri, og virksomheden har i den grad vind i sejlene. FOSS præsterede i 2017 en rekordindtjening med et overskud på 421 millioner kroner ud af cirka 2,2 milliarder kroner i omsætning.

Den nye bygning bliver på 10.420 kvadratmeter - den nuværende bygning er 13.620 kvadratmeter - og der kommer 420 skrivebordspladser fordelt på tre etager.

Sådan kommer det til at se ud, når bygningen er færdig.

Sådan kommer det til at se ud, når bygningen er færdig.

Den nye FOSS-bygning bliver knap 10.000 kvadratmeter stor.

Den nye FOSS-bygning bliver knap 10.000 kvadratmeter stor. Foto: Martin Warming

Publiceret 29 June 2018 11:00