Frederiksborg Brand & Redning vil fortsat køre ud til brande fra den nuværende adresse på Heimdalsvej, efter de overtager opgaven fra Falck ved årsskiftet. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Frederiksborg Brand & Redning vil fortsat køre ud til brande fra den nuværende adresse på Heimdalsvej, efter de overtager opgaven fra Falck ved årsskiftet. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Brandstationen bliver, hvor den er i Hillerød

Når Frederiksborg Brand & Redning overtager brandslukningsopgaven i Hillerød efter nytår, kører brandbilerne stadig ud fra adressen på Heimsdalsvej

brandslukning Ved årsskiftet når nytårsraketterne fyres af, er det ikke længere Falck, men Frederiksborg Brand og Redning, der skal slukke brande i Hillerød. Og nu ligger det også fast, at brandbilerne fortsat skal køre ud fra Falck-stationen på Heimdalsvej 1 ved Herredsvejen i Hillerød.

Det oplyser Frederiksborg Brand & Redning, som nu har underskrevet lejekontrakter med Falck for fire adresser i Egedal, Furesø, Gribskov og Hillerød Kommuner.

Det er vigtigt for os, at vi har et synligt beredskab, og et beredskab, som kan rykke hurtigt ud fra centralt beliggende stationer

Formanden for Beredskabskommissionen og borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen (S), er meget tilfreds med, at beredskabet beholder de kendte brandstationer:

"Det er positivt for både for de ansatte, borgerne og virksomhederne i vores kommuner. Det er vigtigt for os, at vi har et synligt beredskab, og et beredskab, som kan rykke hurtigt ud fra centralt beliggende stationer og er attraktive at arbejde på," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Bor ikke mere end fem minutter fra stationen

Det operative beredskab har været i udbud, og Frederiksborg Brand & Rednings bud blev efterfølgende valgt. Derfor skal driftsopgaver og personale overføres ved årsskiftet. Flere steder har der være bekymring for, hvad en eventuel adresseændring ville få af betydning for de brandfolk, som ikke må bo mere end fem minutter fra stationen, hvis de skal kunne bemande brandbilerne. Men de nuværende stationer opretholdes altså, fordi man lejer sig ind på de nuværende Falck-stationer i Farum, Helsinge, Hillerød og Stenløse.

Ud over de fire stationer i Farum, Helsinge, Hillerød og Stenløse er brandstationen i Gilleleje også drevet af Falck, men bygningen her ejes af Gribskov Kommune, og Frederiksborg Brand & Redning overtager således lejeaftalen med kommunen, når driften overgår fra Falck.

Mdt

Publiceret 29 June 2018 08:00