Det går fremad med at få brugt de penge, politikerne har sat af til at øge normeringen i Hillerøds dagtilbud. Arkivfoto

Det går fremad med at få brugt de penge, politikerne har sat af til at øge normeringen i Hillerøds dagtilbud. Arkivfoto

Bedre bemanding i dagtilbuddene

Der er kommet lidt flere hænder i dagtilbuds ydertimer

Af
Mette Dolmer Thygesen

børn I budgettet sidste år blev der sat flere penge af til bemandingen i Hillerøds dagtilbud, og på deres møde forleden fik politikerne en status på, hvordan det går med at få flere pædagoger og medhjælpere i institutionerne. Der er nu blevet bedre normering i ydertimerne, oplyser forvaltningen i sagsfremstillingen.

Midt på dagen er der typisk personale nok, men der kan opstå udfordringer i yderperioderne

"Midt på dagen er der typisk personale nok, men der kan opstå udfordringer i yderperioderne, når normeringerne skæres ned. Så kan det for eksempel være en udfordring at åbne institutionen, hvis et barn har svært ved at sige farvel, og otte andre skal have morgenmad. Så det er en god udvikling, at der kommer bedre bemanding i ydertimerne," siger udvalgsformand Peter Frederiksen (V).

Flere uddannede pædagoger

Også andelen af uddannede pædagoger er steget en anelse, så den er kommet op på 56 procent uddannede pædagoger mod 54 procent året før. Målsætningen er dog 60 procent, så der er stadig et stykke vej endnu.

"Det er en løbende proces, der sker ude i institutionerne. Det er jo ikke fra centralt hold, der rekrutteres. Men der er en fremgang," glæder Peter Frederiksen sig over.

Publiceret 28 June 2018 06:00