Udvalgsformand Dan Riise mener, den gratis parkering vil være en gevinst for butikkerne. Arkivfoto: Presse

Dan Riise understreger, at der ikke er blevet besluttet noget endnu i forhold til nybyggeriet på Slangerupgade.

Udvalgsformand om nybyggeri: "Det kan ikke blive mere demokratisk"

Der er endnu ikke blevet besluttet noget i forhold til byggeriet i Slangerupgade - og derfor er det svært at svare på alle spørgsmål, fortæller Dan Riise

Af
Martin Warming

kommentar Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød Kommune, understreger, at der intet er blevet besluttet endnu i forhold til nybyggeriet på Slangerupgade 47-51.

Tidligere - altså før det nuværende byråd - sendte kommunen et lokalplanforslag i høring i otte uger, hvor borgerne havde mulighed for at komme med indsigelser, men nu afholder kommunen også, før man sender selve lokalplanforslaget i høring, et såkaldt dialogmøde, hvor borgere og andre kan komme med forslag og ønsker til selve lokalplanforslaget - og udtrykker deres eventuelle bekymringer. Og det er en klar fordel for dem, der bliver påvirket af et byggeri, mener Dan Riise.

"Hele ideen med en for-høring er jo at få naboer og borgeres holdning frem, før kommunen og bygherre går i gang med selve lokalplanforslaget. Det betyder jo desværre også, at der ikke er så meget konkret at vise frem, og at alle mål, billeder, bebyggelsesprocenter og den slags ikke er helt på plads. Det gør det jo meget svært at svare, for der er ikke noget svar, før vi kender det endelige forslag," fortæller Dan Riise.

Der bliver lyttet

Naboerne til nybyggeriet i Slangerupgade er blandt andet bekymret over udsigten til en mulig grundvandssænkning, som de frygter kan give sætningsskader på deres huse, men det behøver de ikke at være, mener Dan Riise.

"Med hensyn til grundvand og vibrationer, er der jo regler på området, som bygherren skal overholde, og dem vil vi indskærpe for ham, inden byggeriet starter. I de høringer, der har været i år, er det min klare opfattelse, at der bliver lyttet til naboer og borgere - af både bygherrer, forvaltningen og politikerne, og at det vil kunne ses, når det endelige lokalplansforslag er færdigt. Og som jo også kommer ud i otte ugers høring," siger udvalgsformanden til Hillerød Posten.

Og udvalgsformanden er da også overbevist om, at naboerne til byggeriet i Slangerupgade vil kunne se, at der er blevet lyttet til dem, når kommunen sender lokalplansforslaget ud i høring.

"Borgerne har med dialogmøderne langt højere grad mulighed for at påvirke et lokalplanforslag. Der er både forvaltningsfolk, politikere og bygherrer til stede på møderne, og det betyder, at alle parter høre om de bekymringer, der måtte være i forhold til et byggeri. Det kan ikke blive mere demokratisk, og jeg er sikker på, at naboerne til byggeriet i Slangerupgade kan se, at vi har lyttet til dem, når vi kommer med lokalplanforslaget," slutter Dan Riise.

Publiceret 27 June 2018 08:00