Det er på området, der skal laves 100 ekstra parkeringpladser.

Det er på området, der skal laves 100 ekstra parkeringpladser. Foto: Martin Warming

100 ekstra p-pladser på vej ved Teglgårdssøen

Den store p-plads på Carlsbergvej nedlægges og erstattes af 100 ekstra p-pladser ved Teglgårdssøen

Af
Martin Warming

Der kommer 100 flere parkeringspladser på Teglgårdssøens parkeringsplads, der ligger ved Carlsbergvej/Hammersholtvej.

Byrådet besluttede tidligere i år at nedlægge den store parkeringsplads overfor Frederiksborg Byskole på Carlsbergvej. Området skal nemlig sælges og bebygges, og det betyder altså, at der kommer til at mangle p-pladser i området.

”Vi har besluttet, at Teglgårdsøens p-plads skal gøres så stor, som den overhovedet kan blive. Det betyder jo også, at man kan parkere der fredage, lørdage og søndage og gå ned og handle i bymidten – for så er der heller ikke længere at gå. I hverdagene holder der mange biler, men der bliver aldrig fyldt helt op, og nu udvider vi den endnu mere, så den kan rumme det hele," siger Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget.

Teglgårdssøens parkeringsplads blev i sin nuværende form etableret i 2013 som gratisparkering med overvågning og har i dag 260 p-pladser. Udvidelsen af p-pladsen ved Teglgårdssøen kan ske ved, at man udnytter hele matriklen til etablering af yderligere 100 nye p-pladser med samme asfalt og opstribning/afmærkning som de nuværende p-pladser.

Det vil også være nødvendigt at opgradere belysningen og overvågningen på de nye arealer. Pengene til udvidelsen bliver taget fra Parkeringsfonden i Hillerød Kommune og får altså ingen bevillingsmæssig betydning, da pengene allerede "står på kontoen".

Det er byrådet, der skal godkende den endelig beslutning om at udvide parkeringspladsen ved Teglgårdssøen, og det forventes at ske på byrådsmødet senere på måneden. Hvis alt går efter planen vil der være 100 ekstra p-pladser, inden året er omme.

Publiceret 26 June 2018 05:00