Svenske Lisa Ekdahl spillede fredag aften foran 1.600 publikummer på Posen.

Svenske Lisa Ekdahl spillede fredag aften foran 1.600 publikummer på Posen. Foto: Martin Warming

Vilken vacker kväll: Lisa sang for 1.600 på Posen

Fredagens koncert med Lisa Ekdahl trak fulde huse

Af
Martin Warming

Lisa Ekdahl spillede fredag aften sin eneste koncert på dansk grund i år på Posen i Hillerød.

Det var Klaverfabrikken, der havde fået lokket den svenske sangstjerne en tur til Hillerød. Det er langt fra den første koncert, Klaverfabrikken arrangerer - de laver faktisk ikke andet - men Klaverfabrikken har ikke tidligere arrangeret en koncert som den i fredags.

Se flere billeder fra koncerten nederst i artiklen...

"Jeg synes, at det var en rigtig god og vellykket aften. Det var dejligt at mærke opbakningen fra publikum. Når det er første gang, man arrangerer en koncert af den her art, er man jo altid meget opmærksom på de fejl og mangler, der måtte være, men min fornemmelse er, at publikum havde en god oplevelse. Vi har i hvert fald fået en masse positive tilbagemeldinger," siger Jens Jepsen, der er leder af Klaverfabrikken..

80 frivillige hjalp til under koncerten. Den yngste var 15 og og den ældste var 82 år, fortæller Jens Jepsen.

"Der er brug for alle kræfter, når man laver en koncert af den her størrelse og uden de mange frivillige, der gav en hånd med, ville vil slet ikke kunne stable sådan et arrangement på benene," siger Jens Jepsen.

1.600 havde købt billet til koncerten med Lisa Ekdahl, og det betød, at der var helt udsolgt - selv om der faktisk nemt kan være flere end 1.600 publikummer på Posen.

"Det var en beslutning, vi traf. Der kan godt være flere mennesker på Posen, men til den her slags koncerter, synes vi, at der skal være plads til, at man kan slå tæppet ud på græsset og have lidt god plads, og det tror jeg faktisk også publikum var glade for," siger Jens Jepsen.

Publikum kom fra hele landet

Om en sommerkoncert på Posen med Klaverfabrikken som arrangør bliver en årlig tilbagevendende begivenhed, vil Jens Jepsen dog ikke love.

"Nu har vi gjort os en masse erfaringer, men det kommer meget an på, hvilke artister, vi kan få. Der kom folk fra hele landet og Sverige for at høre Lisa Ekdahl, men nu var det jo også hendes eneste koncert i Danmark, og den slags eksklusivitet hænger ikke på træerne. Det er ikke sikkert, at vi kan sælge 1.600 billetter, hvis vi har et dansk band på, der også spiller en masse andre steder i landet. Så vi vil helst ikke lægge os fast på, at vi laver en sommerkoncert hvert år, men hvis lejligheden byder sig med den rigtige artist, så er det da helt sikkert noget, vi vil overveje. Nu har vi i hvert fald bevist, at byen kan rumme det, og Posen er jo en fantastisk scene," fortæller Jens Jepsen.

Lisa Ekdahl var da også selv meget begejstret for at spille i Hillerød, fortæller Jens Jepsen.

"Lisa Ekdahl og bandmedlemmerne var rigtig glade, og de syntes alle sammen, at det var en fantastisk kulisse at spille i, og de vil meget gerne komme og spille igen en anden gang. De nåede da også lige at gå en tur rundt om Slotssøen inden koncerten," fortæller Jens Jepsen, der samtidig roser publikum for at tage så godt imod Carl Emil Petersen, der varmede op før Lisa Ekdahl gik på scenen.

"Det er ikke altid en nem opgave at være opvarmning, men publikum var meget imødekommende og lyttende, da Carl Emil var på, og det skal de have ros for," slutter Jens Jepsen.

Publiceret 25 June 2018 15:17