51-årige Thea Kølsen Fischer bliver fra 1. september ny forskningschef på Nordsjællands Hospital. Pressefoto

51-årige Thea Kølsen Fischer bliver fra 1. september ny forskningschef på Nordsjællands Hospital. Pressefoto

Ny forskningschef på Nordsjællands Hospital

Thea Kølsen Fischer skal stå for udviklingen af klinisk forskning

navne Overlæge og dr.med Thea Kølsen Fischer bliver fra 1. september ny forskningschef på Nordsjællands Hospital. Hun kommer fra en stilling som forskningsleder på Statens Serum Institut.

Når Thea Kølsen Fischer begynder på sit nye arbejde som forskningschef på Nordsjællands Hospital til september, så tager hun en meget stor læge- og forskererfaring med sig, skriver Nordsjællands Hospital i en pressemeddelelse.

På cv'et står speciallæge i samfundsmedicin, master i offentlig ledelse, dr.med., ekstern lektor og adjungeret professor ved SDU samt et arbejdsliv som overlæge og forskningsleder hos senest Statens Seruminstitut.

En af de tunge spillere

"Hun har en stærk faglig forskningsprofil og er meget bevidst om, hvordan vi som hospital skal fortsætte vores udvikling mod at være en af de tunge spillere inden for klinisk forskning. Med Thea Kølsen Fischer har vi fået en kapacitet, der kan gøre det endnu mere attraktivt at forske til gavn for patienter på Nordsjællands Hospital," udtaler vicedirektør Jonas Egebart i pressemeddelelsen.

Thea Kølsen Fischer, 51, bor i Gentofte. Som forskningschef bliver hun øverste faglige ansvarlige for forskningen på Nordsjællands Hospital. Forskningen er overordnet organiseret i fire klynger efter forskningsemne og interesse mere end efter faggrupper og specialer.

Synergi på tværs

Hun bliver daglig leder af Forskningsafdelingen herunder Klinisk Forskningsenhed, der er et tilbud af kliniske aktiviteter til hospitalets forskningsprojekter.

Målsætningen for Forskningsafdelingen er at skabe synergi og forbindelse mellem nye og etablerede forskningsmiljøer på tværs af hospitalet og at formidle samarbejde med partnere – nationale og internationale.

jesl

Publiceret 23 June 2018 07:00