Hillerød Slotssø Byfest bliver næste år afholdt i dagene fra fredag den 30. august til og med søndag den 2. september.

Hillerød Slotssø Byfest bliver næste år afholdt i dagene fra fredag den 30. august til og med søndag den 2. september. Foto: Martin Warming

Næste års byfest flyttes til efter sommerferien

Fremover bliver Hillerød Slotssø Byfest afholdt i weekenden i uge 35 - ligesom kræmmermarkedet er blevet det i mange år

Af
Martin Warming

flytning Næste års Hillerød Slotssø Byfest bliver afholdt i uge 35 efter sommerferien og ikke i forsommeren.

Hillerød Slotssø Byfest har eksisteret i tre år og er alle år blevet afholdt i forsommeren, men arrangørerne mener, at det er bedre at flytte den til uge 35 efter sommerferien.

Nu har vi afholdt Hillerød Slotssø Byfest tre gange, og de har alle ligget på forskellige tidspunkter på grund af alle de her helligdage...

"Problemet i foråret er, at det i forvejen er en travl periode, og at der er en masse helligdage, som vi skal tage hensyn til. Nu har vi afholdt Hillerød Slotssø Byfest tre gange, og de har alle ligget på forskellige tidspunkter på grund af alle de her helligdage, der falder forskelligt hvert år," fortæller Carsten Larsen, der er formand for Hillerød Byforum.

Derudover vil en flytning af byfesten være med til at udfylde det hul, der vil opstå, når kræmmermarkedet lukker, mener Carsten Larsen.

"Det er jo sidste gang i år, at der er kræmmermarked i Hillerød. Kræmmermarkedet er i mange år blevet afholdt i weekenden i uge 35, og derfor synes vi, at det er fornuftigt at fylde det hul ud, der vil opstår, når markedet lukker, med en byfest i stedet. Jeg tror, at det er fornuftigt at afholde byfesten på det samme tidspunkt hvert år," siger Carsten Larsen til Hillerød Posten.

Hensyn til frivillige

Hillerød Kræmmermarked og mange af de foreninger, der har hjulpet til på markedet, skal fremover være med til at arrangere Hillerød Slotssø Byfest, og Claus Andreassen, der er formand for Hillerød Kræmmermarked, synes også, at det er en god ide at flytte byfesten til uge 35.

"Jeg synes, det er en stor fordel, at både publikum og handlen i byen ved, at byfesten altid ligger i weekenden i uge 35, men det handler også om at tilgodese de frivillige og de mange foreninger, der hjælper til, så de kan har noget at planlægge ud fra," siger Claus Andreassen, der tilføjer, at koncepten for byfesten vil være det samme, selv om man altså nu flytter den til sensommeren.

Næste års Hillerød Slotssø Byfest bliver således afholdt i dagene fra fredag den 30. august til og med søndag den 2. september.

Publiceret 22 June 2018 05:00