Ambulancebehandleruddannelsen åbner nu på EsNord. Pressefoto

Ambulancebehandleruddannelsen åbner nu på EsNord. Pressefoto

Esnord får uddannelse til ambulancekørsel

Erhvervsskolen Nordsjælland skal uddanne fremtidens ambulancebehandlere

Undervisning Undervisningsministeriet har besluttet, at Erhvervsskolen Nordsjælland skal være en ud af to steder i Danmark, der uddanner fremtidens ambulancebehandlere.

Beslutningen kommer efter en udbudsrunde, hvor flere skoler ansøgte om retten til at udbyde den nye ambulancebehandleruddannelse, der erstatter den nuværende ambulanceassistent. Undervisningsministeren har lagt vægt på, at Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser udtaler, at de to skoler, Rybners i Esbjerg og Esnord i Hillerød, der i dag uddanner ambulanceassistenter, ”har fagligt bæredygtige og kvalitativt forsvarlige uddannelsesmiljøer, der er opbygget over en årrække”.

Vi har på Esnord opbygget en massiv kompetence inden for området, der betyder, at vi har et professionelt og fagligt miljø

"Esnord har uddannet ambulanceassistenter siden 2008. Gennem de mere end 10 års erfaring med uddannelsens indhold, har vi på Esnord opbygget en massiv kompetence inden for området, der betyder, at vi har et professionelt og fagligt miljø, der blandt andet er opbygget gennem samarbejde med UCC her i Hillerød og Rybners i Esbjerg, samt beredskaber og Falck," skriver Esnord i en pressemeddelse.

Publiceret 22 June 2018 07:00