Camilla Bredde Hansen blev første elev, der fik huen på, på Teknisk Gymnasium på Carlsbergvej. Pressefoto

Camilla Bredde Hansen blev første elev, der fik huen på, på Teknisk Gymnasium på Carlsbergvej. Pressefoto

Camillas sidste eksamen handlede om sportsudstyr

Første student på Teknisk Gymnasium var Camilla Bredde Hansen, som tirsdag kunne hejse flaget på Carlsbergvej

uddannelse Den første student, som fik huen på på Teknisk Gymnasium på Carlsbergvej i Hillerød, blev Camilla Bredde Hansen.

Hun kunne tirsdag 19. juni sende flaget til tops efter at have afsluttet sin studentereksamen med mundtlig eksamen i Design og Produktion, hvor hun havde arbejdet på udviklingen af et interval-ur. Det var meget passende, at sidste eksamen skulle ende med at handle om sportudstyr. For Camilla Bredde Hansen har nemlig fulgt gymnasiets Team Danmark-ordning, hvor eleverne både har mulighed for at dyrke sport på eliteplan og samtidig tage en studentereksamen.

For Camilla Bredde Hansen var drømmen hele tiden det Tekniske Gymnasium, men der skulle et lille kærligt puf fra kæresten til, før hun havde modet til at kaste sig ud i det. Han er selv HTX-elev og fik overtalt hende til, at Hillerød Teknisk Gymnasium også var stedet for hende. Camilla Bredde Hansen flyttede derfor til gymnasiet i Hillerød og fortsætte samtidig med sin sport – brydning – som hun har dyrket hele sit liv.

På Team Danmark ordningen tager en studentereksamen fire år, fordi der skal tages tid ud til træning og stævner, og samtidig indeholder ordningen mulighed for, at eleverne kan få hjælp med at koordinere de mange forpligtelser eller for eksempel indhente tabt undervisning.

En lidt længere rejse end planlagt

Camilla Bredde Hansen havde allerede været igennem et større skifte i sit første gymnasieår, hvor hun flyttede både by og uddannelsessted. I andet år skete endnu en omvæltning, som betød at Camilla på grund af sygdom desværre måtte indstille planerne om en karriere inden for sporten. Resultatet blev, at skoleåret måtte gentages, og de fire gymnasieår blev i stedet til fem. Det kan være svært at vende tilbage til et nyt skoleår i en ny klasse, men for Camilla blev det vendepunktet, hvor tingene begyndte at gå i en ny, men god retning.

Camilla Bredde Hansen hejse, som første student, skolens flag. Pressefoto

Camilla Bredde Hansen hejse, som første student, skolens flag. Pressefoto

”Siden jeg kom tilbage på gymnasiet, er det faktisk gået rigtigt godt. Nogle ting har selvfølgelig været svære, men jeg har haft utrolig god støtte i både skolens vejledere og flere af mine lærere. Min klassekammerater har været forstående, og her er en god stemning, hvor man passer på hinanden,” fortæller Camilla Bredde Hansen.

Hun ser nu frem til at nyde sommeren i fulde drag, og bagefter peger fremtidsplanerne mod studiet til elektronikfagstekniker, så interessen for de tekniske fag holder fortsat ved.

Publiceret 22 June 2018 14:00