Søen var ikke så dyb, men alle havde selvfølgelig redningsveste på under øvelsen. Privatfoto

Søen var ikke så dyb, men alle havde selvfølgelig redningsveste på under øvelsen. Privatfoto

Tømmerflåde af mælkekartoner kunne bære 11 spejdere

Ulveunger byggede tømmerflåde af mælkekartoner

spejdere Det lykkedes forleden en gruppe spejdere i Skævinge at komme ud og sejle på en tømmerflåde bygget af mælkekartoner.

13 ulveunger, som går i 2. og 3. klasse, deltog 16. juni i byggeriet af tømmerflåden. De hjalp alle med at binde rafter sammen og binde mælkekarton-pontoner eller 25 liters dunke på rammen.

Bagefter morede de sig med at sejle rundt, hvorefter de sluttede ved hytten med kage og saft. Mælkekartonerne kunne bære 11 spejdere og en leder.

Spejdergruppen har samlet over 400 mælkekartoner siden påske og brugt de sidste to-tre uger på at tape mælkekartoner sammen i store firkanter, som blev beklædt med plast og rigelige mængder tape.

Det krævede både samarbejde og teknisk snilde at få sat mælkekartonerne sammen. Privatfoto

Det krævede både samarbejde og teknisk snilde at få sat mælkekartonerne sammen. Privatfoto

"Formålet med projektet har dels været det utrolige og sjove i tanken om at sejle på mælkekartoner, dels er det et fint samarbejdsprojekt, som både har engageret spejderne og også inddraget deres familier, som har været utroligt flittige til at samle kartoner," fortæller Lene Sønderbye Kjærulff.

Øvelsen gik både på samarbejde, knob og besnøring samt det store klimaks - selve sejladsen.

50 spejdere - og plads til flere

De er cirka 50 spejdere i KFUM Skævinge, men vil meget gerne have flere i gruppen, når de begynder efter sommerferien i uge 34. Så man skal være meget velkommen til at kontakte dem på www.skvsp.dk eller kigge forbi hytten på Borupvej 57 i Skævinge, hvor de har både sø og skov lige udenfor.

Og så var der hygge efter sejladsen. Privatfoto

Og så var der hygge efter sejladsen. Privatfoto

Man kan begynde, når man går i 0. klasse, men man kan sagtens starte, selv om man er ældre. De har mange, der kommer i 2., 3., 4., klasse eller endda ældre.

Gruppen blev oprettet i 1981 og dækker Skævinge-Ølsted området. Gruppen består også af 10 engagerede frivillige ledere samt seks forældre i grupperådet (forældrebestyrelsen). Gruppen er opbygget af Bævere (0-1. klasse), Ulveunger (2-3. klasse), Juniorspejdere (4-5. klasse), Tropsspejdere (6-8. klasse) og Seniorspejdere (9. klasse og op).

Publiceret 21 June 2018 18:00