Helga Isager. Pressefoto

Helga Isager. Pressefoto

De strikkeglade får deres egen festival i Hillerød

Til efteråret åbner ny messe med tips til håndarbejde

En ny messe åbner til efteråret i FrederiksborgCentret, nemlig 'Sy og strik med mere', som arrangørerne kalder en festival for de sy- og strikkeglade.

”'Sy & Strik med mere' er til alle de kreative, der elsker håndarbejde – og dem er der rigtig mange af her i Nordsjælland, både den nybagte moder, der har barselstid, eller 50+’eren, der har lyst og tid til at sy og strikke til sig selv eller børnebørnene. Håndarbejde er ikke længere kun for kvinder. Vi ser også, at mænd begynder at vise interesse for at tage fat på strikkepindene og synålen. Flere af de nye strikkeguruer er faktisk mænd,” fortæller projektlederne på messen Sandra Andersen og Hanne Fritzböger Rau i en pressemeddelelse.

Find ro med det kreative

En fjerdedel af alle kvinder over 15 år i Danmark syr, broderer, strikker, væver, patchworker eller hækler, mener de, og når der er brug for at finde tid til sig selv i en travl hverdag, kan mange finde roen i den kreative verden:

"Der gives i dag kurser i både mindfull-hækling og strik mod stress. Pulsen falder simpelthen, når man får et håndarbejde i hænderne. Det giver nærhed og nedsætter stresstærsklen,” forklarer de.

Katrine Hanibal. Pressefoto

Katrine Hanibal. Pressefoto

'Sy & Strik med mere' får masser af workshops, kreahygge og 30 udvalgte udstillere, når den løber af stablen 15.–16. september. Der er bl.a. besøg af Helga Isager, der er datter af strikdesigneren Marianne Isager. Helga Isager har udgivet utallige bøger med strikkeopskrifter og står bag det stilfulde strikkebrand Amimono.

Strikkeguru og lettiske luffer

Også Katrine Hanibal fra firmaet Önling gæster messen, hvor hun fortæller om Stephen West fra Oklahoma– en ny guru i strikkeverden og berømt for sine farvestrålende designs.

Nyt på programmet er også det lettiske firma 'Knit like a Letvian', som giver deres bud på efterårets trend: luffer og huer i vilde mønstre og farver.

Til efteråret kan man som noget nyt komme til strikke- og syfestival i FrederiksborgCentret. Modelfoto

Til efteråret kan man som noget nyt komme til strikke- og syfestival i FrederiksborgCentret. Modelfoto

Også indlæring i tilpasning af eget symøster, valg af stof fer, bæredygtighed og så videre er på plakaten. Læs mere på Frederiksborgcentret.dk/Sy-Strik-mere.

Mdt

Publiceret 20 June 2018 14:00