Der bliver ikke bål på vanlig vis til sankthans på Posen i Hillerød. Men bål får folk at se alligevel. Arkivfoto: Lars Schmidt

Der bliver ikke bål på vanlig vis til sankthans på Posen i Hillerød. Men bål får folk at se alligevel. Arkivfoto: Lars Schmidt

Bålet er "reddet" til sankthans på Posen

Løsningen bliver en storskærm til sankthansaften i Hillerød

Af
Jens Berg Thomsen

Der bliver alligevel bål på Posen i Hillerød til sankthans. Det fortæller direktør for C4, der holder arrangementet, Erik Helmer Pedersen. Organisationen har været nødt til at være kreative med det afbrændingsforbud, der gælder mange steder i landet, og derfor bliver løsningen, at der kommer bål på en 16 kvadratmeter storskærm i stedet.

"Vi forsøger, at lægge os i selen og give de mennesker, der plejer at holde sankthans på Posen en god oplevelse trods alt, og derfor må det her blive den innovative løsning," siger Erik Helmer Pedersen.

Resten af programmet er det samme med taler og så videre - men uden fyrværkeri til sidst, som der ellers også plejer at være der.

"Til gengæld kan vi love, at der er en heks, som Klaverfabrikken også i år har lavet. Vi kommer til at stille den på scenen og sende hende afsted elektronisk og altså ikke på bålet. Men den løsning er ikke lige udtænkt i skrivende stund," siger Erik Helmer Pedersen.

Publiceret 19 June 2018 15:18