1.252. Så mange mennesker deltog i årets klovneløb i Hillerød.

1.252. Så mange mennesker deltog i årets klovneløb i Hillerød. Foto: Martin Warming

Hillerød Klovneløb slår - igen - alle rekorder

"Vi jubler, vi er rørte, og vi er målløse - og en lille smule trætte," lyder det fra arrangørerne af Hillerød Klovneløb

Af
Martin Warming

løb Med 1.252 deltagere, udgivelsen af en klovne mini-bog og et overskud til Danske Hospitalsklovne på 140.000 kroner er Hillerød Klovneløb det absolut største i Danmark.

Med festlig musik fra Musikskolens Steelband i baggrunden talte Victor og de 1.252 deltagere ned fra 10, da starten gik til Hillerød Klovneløb lørdag formiddag klokken 11, og de mange glade børn og voksne løb rundt om Slotssøen for at støtte en god sag – nemlig Danske Hospitalsklovne.

Efter løbet fik alle deltagere medalje, vand og frugt, og alle børnene fik små gaveposer, sponsoreret af lokale virksomheder. Og der blev trukket lod om flotte gaver på startnumrene.

Hospitalsklovnen Victor var selvfølgelig også mødt op på Torvet.

Hospitalsklovnen Victor var selvfølgelig også mødt op på Torvet. Foto: Martin Warming

"Det er jo helt formidabelt. Vi havde i år en målsætning om at nå de magiske 1.000 deltagere ligesom sidste år - men dette overgår alle vores forventninger. 1.252 børn og voksne har deltaget i Hillerød Klovneløb, og det er bare helt utroligt," siger Lone Ibsen, der er en af arrangørerne bag løbet.

”Vi jubler, vi er rørte, og vi er målløse - og en lille smule trætte. Vi håber, at alle deltagere, store som små, har haft en ligeså god dag, som vi har haft – og vi glæder os allerede til at se dem alle – og gerne endnu flere – til Klovneløbet 2018, hvor vi har fem års jubilæum," tilføjer hun.

Formålet med klovneløbet er at samle penge ind til foreningen Danske Hospitalsklovne. Hospitalsklovnene er ikke på finansloven og er derfor afhængige af sponsorater og andre donationer. I dag når Danske Hospitalsklovne ud til halvdelen af alle indlagte børn, men målet er at nå ud til mange flere. Det kostede 60 eller 70 kroner at deltage i det 2,3 kilometer lange klovneløb alt efter tilmeldingstidspunkt, og takket været sponsorer kunne deltagernes fulde tilmeldingsgebyr gå ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

Rekordstort overskud

Udvalget bag Hillerød Klovneløb har endnu ikke helt gjort op præcis hvor mange penge, der er samlet ind til Danske Hospitalsklovne. Men når man lægger Klovneløbet sammen med de utallige aktiviteter i ugerne op til løbet og de gavmilde sponsorer, gætter og håber arrangørerne på, at overskuddet i år runder de 140.000 kroner.

Dertil kommer at kunstneren Adam Gabriel har sat et af sine værker på auktion på sin Facebookside til fordel for Hillerød Klovneløb og Danske Hospitalsklovne – og lykkes det at sælge værket, vil Hillerød Klovneløbs bidrag til Danske Hospitalsklovne komme op over 150.000 kroner.

Musikskolens steelband sørgede for den musikalske underholdning.

Musikskolens steelband sørgede for den musikalske underholdning. Foto: Martin Warming

Opbakningen til Hillerød Klovneløb har været stor fra Cityforeningen og næsten 50 lokale butikker, supermarkeder, cafeer, restauranter, banker og virksomheder, som alle har bidraget med sponsorater, præmier, købt den nye klovne-minibog, annonceret, solgt armbånd og klovnenæser eller lavet andre sjove aktiviteter.

"Vi er virkelig taknemmelige for den kæmpe støtte som både butikker, virksomheder og folk på gaden har vist os – her er virkelig en sag, som kan få Hillerød til at stå sammen. Et overskud til Danske Hospitalsklovne på over 140.000 kroner kan byen og byens borgere virkelig være stolte over. Til næste år har Hillerød Klovneløb fem års jubilæum, og der sætter vi selvfølgelig endnu engang alle sejl til, og håber at hele Hillerød er med”, siger Lone Ibsen.

Mats Mejdevi sørgede for fællesopvarming, inden løberne blev sendt af sted rundt om Slotssøen.

Mats Mejdevi sørgede for fællesopvarming, inden løberne blev sendt af sted rundt om Slotssøen. Foto: Martin Warming

Publiceret 18 June 2018 15:00