Det er snart sidste chance for at opleve Lee Millers fotografier fra befrielsen på Frederiksborg Slot. Foto: Lee Miller

Det er snart sidste chance for at opleve Lee Millers fotografier fra befrielsen på Frederiksborg Slot. Foto: Lee Miller

Sidste chance for at se slottets udstilling om besættelsen

På onsdag er det ved at være sidste chance for at se Lee Millers fotografier fra besættelsen på Frederiksborg Slot. Det markeres med arrangement

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Café Slotsbio byder velkommen til en særlig aften i besættelsestidens tegn onsdag 20. juni kl. 19.

Aftenen begynder med et besøg i museets særudstilling med Lee Millers fotografier. Den amerikanskfødte fotograf Lee Miller kom til Danmark i maj 1945 som krigskorrespondent for magasinet Vogue.

Her dokumenterede hun glæden i det befriede Danmark, blandt andet flygtninges hjemkomst fra Sverige, britiske soldaters møde med københavnerne og besøg på Amalienborg hos kronprins Frederik 9.s familie.

Efter besøget i udstillingen fortsætter aftenen i Café Slotsbio, hvor besættelsesdramaet 'Flammen & Citronen' vises med Mads Mikkelsen og Thure Lindhart i hovedrollerne som de kendte modstandsfolk fra gruppen Holger Danske.

Billetter til 100 kr. på www.slotsbio.dk.

Søndag 24. juni er i øvrigt sidste mulighed for at opleve de hidtil ukendte billeder fra det befriede Danmark i maj-juni 1945 af Lee Miller. jesl

Publiceret 15 June 2018 06:00