Tue Tortzen håber, at Teglgårdssøen kan være klar til badegæsterne allerede til næste år.

Tue Tortzen håber, at Teglgårdssøen kan være klar til badegæsterne allerede til næste år. Foto: Martin Warming

Nu undersøger kommunen om Teglgårdssøen kan bruges som badesø

Nu kan du måske snart tage en dukkert i Teglgårdssøen

Af
Martin Warming

undersøgelse Hillerød Kommune går nu i gang med at undersøge, om Teglgårdssøen er egnet som badesø.

Byrådspolitikerne vedtog forleden at frigive 200.000 kroner - som allerede var afsat i budgettet - til en forundersøgelse af vandkvaliteten i Teglgårdssøen. Og hvis vandkvaliteten i søen er i orden, er det planen, at der skal anlægges en badestrand nedenfor gymnasiets bygninger.

Og det glæder byrådsmedlem Tue Tortzen fra Enhedslisten.

"Forestil dig, at du bor nede i byen og ikke har tid til at tage helt op til stranden med børnene på en varm sommerdag, så kan du bare lige gå en tur ned til Teglgårdssøen og hoppe i", lyder det fra Tue Tortzen, der ikke selv ville være bleg for at snuppe en dukkert i søen allerede nu.

"Man må godt bade i Teglgårdssøen allerede nu. Jeg ville ikke betænke mig. Jeg ville bare hoppe i. Det er måske en god ide at tage et par badetøfler på, da man ikke kan vide, hvad der ligger på bunden," siger han.

Klar til næste år?

Hvis undersøgelsen, der forventes færdig i 4. kvartal af 2018, viser, at Teglgårdssøen er anvendelig som badesø, er det planen, at der blandt andet skal anlægges en sandstrand og sættes en toiletvogn og skraldespande op, som badegæsterne kan bruge. Det har har politikerne dog ikke sat penge af til endnu, men Tue Tortzen håber, at der er politiske velvilje til at finde pengene allerede i år i form af en ekstrabevilling eller i kommunens budget for næste år.

Man må godt bade i Teglgårdssøen allerede nu. Jeg ville ikke betænke mig. Jeg ville bare hoppe i...

"Jeg håber meget, at anlægsarbejdet kan starte seneste i foråret 2019, så søen kan være klar til badegæster allerede til næste sommer. Alle, jeg taler med, synes, at det her er en god ide, så jeg kan ikke se nogen grund til at vente, og hvis undersøgelsen af vandet viser, at søen ikke egner sig til badesø, så kan pengene jo bare bruges til noget andet," siger Tue Tortzen.

Bunden i Teglgårdssøen skal - hvis søen skal bruges som badesø - renses op for cykler, glasskår og andre ting, der ikke hører hjemme i en sø.

"Vi skal have nogle hyggelige og rekreative steder i byen, hvor folk kan komme og hygge sig. Børn elsker jo at pjaske i vand, og gymnasiets elever kan jo også tage sig en dukkert i frikvarteret," slutter Tue Tortzen.

Publiceret 15 June 2018 06:00