'Vi ses deroppe' kan ses i Slotsbio.

'Vi ses deroppe' kan ses i Slotsbio.

I Slotsbio:

Fransk boghit omsat til film

Torsdag 14. juni har Café Slotsbio danmarkspremiere på 'Vi ses deroppe', som er en storstilet filmatisering af den franske forfatter Pierre Lemaitre's bestseller af samme navn. Det er en historie om moral, korruption og patriotisme - og om drømme og overlevelse.

For at sikre den bedst mulige filmatisering af romanen, har forfatteren selv deltaget i manuskriptarbejdet med instruktør Albert Dupontel.

Filmen åbner i Frankrig i november 1918 få dage før, første verdenskrig ebber ud, og våbenhvilen indtræffer. Her kæmper de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt for deres liv på slagmarken.

Begge overlever på mirakuløs vis krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i Paris.

Albert har intet tilbage, og Édouard, der har vendt sin familie ryggen, dulmer smerterne med et stigende misbrug af morfin. Begge drømmer om et bedre liv og retfærdighed og hævn. Det får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner.

Anden filmen er 'Sommeren 1993', der handler om den 6-årige Frida, der har mistet først sin far og så sin mor og derfor flyttes derfor fra Barcelona til en onkel og tante ude på landet. jesl

Publiceret 13 June 2018 14:00