Dagens sidste gruppe bestod af Nikola, Camillo og Theodor. Eleverne var til eksamen i Teknikfag som de afsluttede med et overbevisende 12-tal.

Dagens sidste gruppe bestod af Nikola, Camillo og Theodor. Eleverne var til eksamen i Teknikfag som de afsluttede med et overbevisende 12-tal. Pressefoto

Topkarakterer til de første EUX'ere

Nikola, Camillo og Theodor sluttede af med 12-taller

Nikola Andrejevic afsluttede i fredags sin eksamen i 'Teknik' sammen med Camillo Månsson og Theodor Bavnild på Esnord på Milnersvej.

Alle tre fik karakteren 12.

Gruppen havde fået stillet til opgave, at projektere et sommerhus i Gilleleje for en fiktiv familie. Underviser og eksaminator Mikkel Lund begrundede karakteren med, at eleverne i deres løsning både havde tænkt i en bæredygtig og i en arkitektonisk imponerende løsning.

”De har designet et sommerhus, der lever op til bygningsreglementet og lokalplanerne i Gilleleje Kommune, og argumenterede godt for deres valg”, lød det fra Mikkel Lund.

Nikola fik sat huen på af sin lillebror, der selv er kommende EUX-elev på Esnord.

Nikola fik sat huen på af sin lillebror, der selv er kommende EUX-elev på Esnord. Pressefoto

De tre drenge har forskellige planer for fremtiden, når de til september står med både eksamensbevis og svendebrev i hånden. Camillo og Theodor vil gerne ud og arbejde, og ser EUX-uddannelsen som en god mulighed for senere at blive selvstændige.

I løbet af dagen blev i alt 12 EUX’ere færdige med deres sidste x-fag. Det betyder, at de nu kan tage huen med det sorte bånd på, og kun mangler svendeprøven for at være færdige med den komplette EUX-eksamen. Svendeprøverne afvikles i september, hvorefter eleverne får svendebreve som snedker eller tømrer.

mw

Publiceret 11 June 2018 12:30