Stien fra Damtoften og op mod vandværket i Uvelse skal bevares, mener borgere i Uvelse. Foto fra Google Maps

Stien fra Damtoften og op mod vandværket i Uvelse skal bevares, mener borgere i Uvelse. Foto fra Google Maps

Borgere til byråd: Bevar den smukke sti i Uvelse

Borgere har samlet 241 underskrifter ind til bevarelse af sti for enden af Lystrupvej i den lille landsby, der står til at få nyt boligområde med 50 huse

protest Når de knap 1000 indbyggere i Uvelse får 50 nye boliger koblet på byen mod nord, skal en smuk sti for enden af Lystrupvej bevares.

Det mener en gruppe borgere, som på onsdagens byrådsmøde mødte op for at overrække borgmester Kirsten Jensen 241 underskrifter for bevarelse af stien, der går fra krydset Damtoften/Lystrupvej og videre op til Uvelse Renseanlæg. Underskrifterne var samlet ind som et høringssvar i forhold til lokalplanen for det nye boligområde, som byggefirmaet HHM A/S står bag.

Det er den mest brugte og den smukkeste gangsti i hele Uvelse. Den ligger lige op til et smukt naturområde. Der er en enormt rig natur og et rigt dyreliv på den sti

Sanne Bagge og Lene Kattrup fra Uvelse overrakte underskrifterne til borgmesteren. Boligområdet bør have adgangsvej fra øst og ikke vest, så den stien ikke bliver truet, mener gruppen ifølge Lene Kattrup:

"Det er den mest brugte og den smukkeste gangsti i hele Uvelse. Den ligger lige op til et smukt naturområde. Der er en enormt rig natur og et rigt dyreliv på den sti," forklarer hun.

Mange i en lille by

Hun har sammen med gruppen samlet de 147 underskrifter ind på nettet og 94 på papir.

"Det må siges at være relativt mange i en lille by som Uvelse. Ud af de knap 1000 indbyggere er jo mange børn, som ikke kan skrive under. Byrådsmedlemmerne virkede meget interesserede, og de 241 underskrifter gjorde indtryk," siger hun.

Byrådsmedlemmerne virkede meget interesserede, og de 241 underskrifter gjorde indtryk

I dag er Lystrupvej fra Damtoften blot en grussti, men hvis der - som planerne ligger i den nye lokalplan - laves en asfalteret kørebane ved siden af stien - vil den ændre karakter fra at være en sti til at være et fortov. Det er ærgerligt, mener gruppen, som også mener, at de nye beboere får en unødig omvej at køre dagligt, hvis adgangsvejen placeres vestligt.

"Ved at etablere biladgang til boligområdet fra øst, skånes Uvelse for en del ekstra trafik både igennem Gørløsevej og Uvelse Byvej, hvor mange gående børn og andre dagligt krydser disse veje til skolen og købmanden. Der er i forvejen for meget trafik her," mener gruppen.

Publiceret 05 June 2018 05:00