Også Den Kongelige Livgarde var mødt op i deres bjørneskindshuer. Alle foto: Jan Stephan

Også Den Kongelige Livgarde var mødt op i deres bjørneskindshuer. Alle foto: Jan Stephan

Overvældende mange var med til Nødebos første kulturnat

Styregruppen bag Nødebos første kulturnat er godt tilfredse med tilslutningen til fredagens solskinsarrangement

kulturnatdebut Den første kulturnat nogensinde i Nødebo blev en stor succes.

"Der var en meget fin stemning, og vi var overvældede over, at så mange deltog i åbningen - langt flere end forventet," fortæller Bodil Davidsen fra kontaktgruppen.

Kulturnatten fandt sted i fredag 1. juni, hvor et par hundrede mennesker mødte op i det skønneste sommervejr ved Jollehavnen, lige ned til Esrum sø til den officielle åbning. Her lyste børnene fra daginstitutionerne, skolen/HFO og spejderne op med balloner i mange forskellige farver med teksten 'Nødebo Kulturnat'.

Vi var overvældede over, at så mange deltog i åbningen - langt flere end forventet

Fire musikere fra Den Kongelige Livgarde indledte åbningen, og efter en kort velkomst fra Kontaktgruppen holdt borgmester Kirsten Jensen tale, hvor hun fortalte om alle de aktiviteter, der foregår i Nødebo. Bl.a. om lokalrådets anstrengelser for at få en lavere hastighedsgrænse og mindre trafik gennem byen, og om de vanskeligheder, der har været for at få lavet en sikker cykelsti til Grønnevangskolen.

Herefter gik alle i optog med Livgarden i spidsen til Nødebo Kirke, hvor ”Jeg ved en lærkerede” blev sunget, og sognepræsten Eva Holmegård Larsen bød velkommen. Optoget sluttede ved Nødebo Kro, og herefter kunne man besøge cirka 35 foreninger og institutioner.

Laksen hurtigt udsolgt

Efter kort tid var den dejlige plankelaks, som kroen lavede, udsolgt. Efter et par timer havde næsten 100 gæster besøgt det lokale vandværk, og således havde alle aktiviteter besøg i løbet af aftenen.

Bofællesskabet Egebakkens fælleshus havde ”Åbent Hus”, Følstruphusene serverede pandekager, som kunne nydes med den skønneste udsigt til Esrum sø, Galleriet Stenslettehus udstillede bl.a. smukke portrætter af lokale ”Nødeboborgere”.

Der var balloner i mange farver til åbningen af den første kulturnat i Nødebo nogensinde. Foto: Jan Stephan

Der var balloner i mange farver til åbningen af den første kulturnat i Nødebo nogensinde. Foto: Jan Stephan

På Kroen var der fuldt af aktiviteter hele aftenen, hvor cirka 40 med stor interesse besøgte den hyggelige vævestue. Var der overskud kunne man også besøge ”Bassebjerg”, hvor De gule Spejdere havde arrangeret diverse aktiviteter til inspiration for eventuelle nye spejdere og deres forældre.

Kirken havde hver halve time enten en lille koncert eller fortælling f.eks. om kirkens kalkmalerier, og hele Nødebo Kulturnat sluttede af med en stille aftengudstjeneste kl. 22.15.

Kan kun være tilfredse

Arrangørerne havde lagt sig fast på datoen, lang tid inden det blev meldt ud, at også Hillerød Slotssø Byfest vilel blive skudt i gang denne fredag. Så styregruppen kan kun være tilfreds med første kulturnat i Nødebo, også taget i betragtning at budgettet har været på blot 3.000 kroner.

Nu venter Kontaktgruppen på at få evalueringsskemaerne retur fra de enkelte aktører, hvorefter der tages stilling til, om der atter bliver arrangeret en Nødebo Kulturnat. Men mon ikke, fortæller Bodil Davidsen.

Mdt

Publiceret 04 June 2018 11:00