Nicolai Grymer 3.m, Anders Kozuch 3.m og Rasmus Holtet Bering 3.v. vandt Business Innovations Games og 10.000 kroner. Foto: Jakob Markvard

Nicolai Grymer 3.m, Anders Kozuch 3.m og Rasmus Holtet Bering 3.v. vandt Business Innovations Games og 10.000 kroner. Foto: Jakob Markvard

Gymnasieelever vandt iværksætter-konkurrence

Tre 3.g-elever fra Frederiksborg Gymnasium vandt Business Innovations Games

Nicolai Grymer 3.m, Anders Kozuch 3.m og Rasmus Holtet Bering 3.v. fra Frederiksborg Gymnasium og HF’s erhvervsøkonomihold vandt iværksætterkonkurrencen Business Innovations Games og de medfølgende 10.000 kroner.

Konkurrencen går ud på, at eleverne skal udvikle deres egen forretningside, undersøge markedet og finde potentielle kunder og kapital. På landsplan deltog i år 1.000 elever i konkurrencen, og finalen blev afholdt i København. Her var kun de ni bedste hold i Danmark repræsenteret. Frederiksborg gymnasium og HF var repræsenteret med to hold.

Anders Kozuch beskriver med sine egne ord vinder-virksomheden således:

"Kozuch Music er en virksomhed startet på baggrund af Anders Kozuch's (3m) store inspiration fra hans morfar Niels. En iværksætter med et meget simpelt ønske: At ville hjælpe andre. Kozuch Music tager udgangspunkt i og bunder i dette ønske.

Anders har siden starten af august 2017 brugt al sin fritid på at udvikle og sammensætte en ny slags guitar. En guitar hvis største mission er at komme de opblæste priser, der ses på guitarmarkedet, til livs, og altså kan hjælpe eksempelvis skoler/institutioner til gode instrumenter uden at sprænge budgettet.

På den måde kan ganske almindelige skolebørn få muligheden for at blive introduceret til musik på et godt grundlag. Guitaren er i lyset af dens formål blevet døbt "Niels" til ære for Anders' morfar.

Projektet er nu efter megen modstand og modgang lykkedes, og det ville ganske enkelt aldrig have været muligt, hvis ikke det var for – udover Anders’ - Nicolai Grymers og Rasmus Berings indsats i forbindelse med projektet. De tre drenge har sammen skabt en rigtig virksomhed, og er årsagen til, at Anders nu er klar til at kunne trykke "Start!" på produktionsapparatet".

Der ligger allerede fem forudbestillinger og venter på at blive opfyldt. Mdt

Publiceret 26 May 2018 07:00