Skovskolen markerer indvielsen af nationalparken med en lang række arrangementer søndag den 3. juni

Skovskolen markerer indvielsen af nationalparken med en lang række arrangementer søndag den 3. juni Foto: Skovskolen

Skovskolen fejrer nationalparkens indvielse

Der er masser af arrangementer på Skovskolen i Nødebo i forbindelse med indvielsen af nationalparken søndag den 3. juni

Der vil være borgmestertale, hestevognskørsel under trækronerne, fællesridt og meget mere, når den nye Nationalpark Kongernes Nordsjællands indvielse fejres på Skovskolen den 3. juni.

Dagens program starter klokken 13 og er for hele familien. Her vil Hillerøds borgmester Kirsten Jensen byde velkommen og sende heste og ryttere af sted på fællesridt, mens jagthornsblæserne spiller.

Fællesridtet foregår med guide og bringer rytterne rundt til markante steder i det parforcejagtlandskab, der er en del af nationalparken.

Fællesridtet er for alle med hest, men publikum på to ben bliver dog ikke snydt. De kan på gratis hestevognsture opleve nationalparken, når natur- og kulturformidlere fra Skovskolen i samarbejde med Naturstyrelsen Nordsjælland og folk fra Parforcejagtlandskabet fortæller historier. Til de sultne serverer Restaurant Krydderiet smagsprøver på egnsretten Kulsviergryde, der tilberedes med lokale råvarer over bål.

Arrangementet starter klokken 11 og slutter klokken 15.

Arrangementet starter klokken 11 og slutter klokken 15. Foto: Skovskolen

Skovskolens forstander Thomas Færgeman glæder sig til dagen - og til at Skovskolen også fremover spiller en aktiv rolle i den nye nationalpark.

"Vi vil gerne være et af de centrale udgangspunkter for friluftsoplevelser i nationalparken, og vi vil gerne være centrum for formidling af skovenes betydning for naturen, bæredygtig produktion af træ og for menneskers trivsel," siger han i en pressemeddelelse.

Skovskolen markere indvielsen af nationalparkens åbning søndag den 3. juni mellem klokken 13 og 15. Alle aktiviteter er gratis.

Program:

    Kl. 13: Borgmester i Hillerød Kirsten Jensen åbner arrangementet og sender heste og ryttere afsted på fællesridt, mens jagthornsblæsere spiller.

    Kl. 13.10: Fællesridt i Gribskov. Alle med hest er velkomne. Turen tager ca. 1 time og en master/guide viser vej rundt i Danmarks ældste og måske smukkeste skov.

    Kl. 13.15–15.00: Hestevognsture under trækronerne. Vognene kører fra Skovskolen til Stjernen i Gribskov, hvor der er fortælling om parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, der er UNESCO verdensarv, og en del af den nye nationalpark. Vognene kører hele tiden, så bare mød op og hop ombord

    Kl. 13.15 – 15.00 vil der være en række aktiviteter på det store, grønne område, Sletten, på Skovskolen:

- Historiske lege og aktiviteter, v. Natur- og Kulturformidlerstuderende fra Skovskolen

- Ponytræk, v. Rideskolen C&C

- Smagsprøver af egnsretten kulsviergryde, tilberedt over bål med lokale råvarer, v. Restaurant Krydderiet

- Information om de mange muligheder for at ride i Gribskov, v. Rideklubben Dagfari

- Hør om den nye nationalpark og de mange muligheder v. Naturstyrelsen Nordsjælland

Tag evt. en kurv - med kaffe, kage, mv. - og et tæppe med. Der er god plads til en lille picnic på 'Sletten'.

Publiceret 25 May 2018 08:20