Hillerøds borgmester Kirsten Jensen mødte de arabiske fagforeningskvinder, da de besøgte Dansk Metal Nordsjælland i Hillerød forleden.

Hillerøds borgmester Kirsten Jensen mødte de arabiske fagforeningskvinder, da de besøgte Dansk Metal Nordsjælland i Hillerød forleden. Foto: Simon Læssøe

Se billederne: Arabiske fagforeningskvinder hentede inspiration i Hillerød

De arabiske kvinder mødte blandt andre Hillerøds borgmester, der fortalte om, hvordan det er at være kvinde i den mandsdominerede politiske verden

besøg Flere arabiske fagforeningskvinder besøgte forleden Dansk Metal Nordsjælland i Hillerød. Her skulle de høre mere om forholdene for kvinder på det danske arbejdsmarked – blandt andet om kvinder i mandefag – og udveksle erfaringer om, hvordan problemer med ligestilling tackles af fagforeningerne i Danmark.

De arabiske kvinder mødte også Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, som fortalte om, hvordan det er at være kvinde i den mandsdominerede politiske verden.

De arabiske kvinder er medlemmer af fagbevægelsens Arabisk-Danske Ligestillingsnetværk, der blev dannet i 2013 som en del af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP).

Netværket er organiseret af Ulandssekretariatet i samarbejde med FIU-Ligestilling – et partnerskab mellem Dansk Metal, Serviceforbundet og 3F. Kvinderne i netværket kommer fra Danmark, Egypten, Tunesien, Bahrain, Jordan, Marokko, Libyen og Palæstina.

Formålet er at fremme ligestillingen på arbejdsmarkedet. I de arabiske lande bliver kvinder ofte diskrimineret og chikaneret på arbejdspladsen.

Kvinderne deltog desuden også i en konference i Folketinget.

Publiceret 24 May 2018 14:08