Birgitte Harild fik årets spejderlederpris. Privatfoto

Birgitte Harild fik årets spejderlederpris. Privatfoto

Birgitte hyldet: Stiller altid op for spejderne

Birgitte Harild, der er gruppeleder i Frydenborg Gruppe, fik årets spejderlederpris

hæder Borgmester Kirsten Jensen uddelte forleden Hillerød Kommunes Spejderlederpris 2018. Prisen gik til Birgitte Harild, der er gruppeleder i Frydenborg Gruppe. Prisuddelingen fandt sted i forbindelse med spejdergruppernes årlige bålaften på Frydenborg Spejdercenter, hvor omkring 80 personer var mødt op ved bålet, som DDS-spejderne i Alsønderup stod for.

Spejder siden hun var syv

Birgitte Harild har været spejder, siden hun var syv år, hvor hun trådte sine spejderbarnesko i Holte. I Hillerød startede hendes spejderrelationer i 1995 som aktiv forældre i gruppen Anne Stuart, hvor hun var bestyrelsesformand i en periode. Da Frydenborg gruppe i 2012 efterlyste en ny gruppeleder, meldte Birgitte sig og har fra start af vist sig at være et stort aktiv for gruppen. Det blev beskrevet i indstillingen, som borgmesteren til bålaftenen læste op af:

"Birgitte har et kæmpe engagement i gruppen. Hun støtter og hjælper i alle grene, er meget organisatorisk uden at være styrende, hvilket betyder, at lederne har fået mere tid til spejderarbejdet i de enkelte grene. Birgitte har et godt overblik og har altid en finger på pulsen. Hun får ting til at ske og er altid klar til at lytte og komme med kvalificerede indspark," sagde borgmesteren.

Stiller altid op

Birgitte Harild fremhæves som en spejderleder, der altid stiller op, når det gælder spejderarbejdet i relation til kommunen. For eksempel repræsenterer hun meget gerne spejderbevægelsen ved kommunens velkomstdage for nye borgere.

"Birgitte Harild er en meget vellidt person og en kæmpe kapacitet med en sprudlende energi, som er til stor glæde for rigtig mange spejdere," skriver Frydenborg gruppen i indstillingen.

Selvom Birgitte lægger et stort arbejde i Frydenborg gruppe, har hun også tid til at engagere sig i Øresund Division, hvor hun blandt andet er med i styregruppen for Novemberdag, et arrangement for 800 spejdere. Man har på Novemberdag kunne se Birgittes iderige sider, hvor hun har været på scenen som både Dronning Magrethe og Lillefix fra Asterix.

"Så velfortjent"

Borgmesteren ønskede Birgitte Harild tillykke:

"Det er en fornøjelse at give dig denne pris. Den er SÅ velfortjent," sagde hun.

Publiceret 24 May 2018 13:28