Over 500 hillerød-elever deltog tirsdsag i Skolernes Find Vej Dag.

Over 500 hillerød-elever deltog tirsdsag i Skolernes Find Vej Dag. Foto: Leif Sig, FIF Hillerød Orientering

Hundredvis af skoleelever fandt vej i Præstevang

Over 500 hillerød-elever fik masser af frisk luft og motion, da de deltog i Skolernes Find vej Dag

Motion Klasselokalet og smartboardet var for en dag byttet ud med frisk luft, røde kinder og store smil, da 510 elever fra skoler i Hillerød deltog i Skolernes Find vej Dag tirsdag.

I Præstevang ventede et mangepostløb på børnene, som de skulle gennemføre - i grupper eller på egen hånd – efter at eleverne først var blevet undervist i det detaljerede orienteringskort. Derefter supersprint, hvor eleverne spurtede enkeltvis på en 500 meter-rute.

Eleverne deltog blandt andet i en klasse-konkurrence, hvor det i 'mange-post løb' galdt om at finde så mange poster som muligt på 30 minutter. Gennemsnittet for eleverne i hver enkelt klasse blev regnet sammen, og her var 4.A fra Grønnevang Skole, 5.D fra Grønnevang Skole, 6. C fra Hillerødholmskolen og 7. C fra Frederiksborg Byskole, de klasser, der fandt flest poster per elev i det udfordrende terræn.

Med i rekordforsøg

Det er tredje år i træk, at Skolernes Find vej Dag bliver afholdt for elever over hele landet, og på landsplan har flere end 4.000 elever fundet vej i løbet af dagen. Den lokale orienteringsklub FIF Hillerød Orientering stod bag i samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund. Skolernes Find vej Dag er støttet af Nordea-fonden.

Elevernes deltagelse tæller også med i rekordforsøget på World Orientering Day – et verdensomspændende initiativ, der er arrangeret af det internationale orienteringsforbund IOF. Målet er at 500.000 skal deltage i orienteringsaktiviteter over hele verden i løbet af ugen. Om det lykkes at nå målet, bliver offentliggjort i løbet af nogle uger.

Publiceret 23 May 2018 07:32