Minna Riis blev hædret med blomster, da hun stillede op til Hillerød Triatlon for 30. gang i træk i 2013.

Minna Riis blev hædret med blomster, da hun stillede op til Hillerød Triatlon for 30. gang i træk i 2013. Privatfoto

74-årige Minna har løbet triatlon siden 1984: "Jeg skal med - om jeg så skal kravle"

I 34 år har Minna deltaget i Hillerød Triatlon

Siden 1984 har Minna Riis ikke misset et eneste Hillerød Triatlon. Hun har for lang tid siden reserveret datoen i kalenderen og glæder sig til at være med hver gang – også i år, 35 år siden første løb, hvor der er duatlon på programmet i Hillerød.

”Det har været sjovt at deltage hvert år. Det er blevet en tradition. Jeg har fået slidgigt i knæene, så jeg bliver nødt til at løbe lidt og så gå lidt og løbe lidt igen. Men jeg skal med – om jeg så skal kravle,” siger 74-årige Minna Riis i en pressemeddelse fra DGI Nordsjælland.

Første gang den seje kvinde stillede op til triatlon var til Hillerød Triatlon som 40-årig. Det var kort tid efter triatlon kom til Danmark i starten af 80'erne, så hun har været med hele vejen frem til i dag, hvor triatlon er tæt på at være blevet en folkesport.

Europæisk jernkvinde

Der hersker ikke meget tvivl om, at Minna Riis er sejere end gennemsnittet. Hun blev europamester, da hun lavede sin første jernmand, hun har løbet 15 maratons, VM i duatlon, Vasaloppet, som er 90 kilometer på ski, løbet over broerne, der forbinder Jylland, Fyn og Sjælland og har utallige andre imponerende løb på CV'et.

Derfor har hun masser af store bedrifter, hun kan kigge tilbage på og nyde. Men hun nøjes ikke med det. For hun vil og kan stadig presse sig selv til udfordre kroppen. Derfor vender hun igen og igen tilbage til Langgarvernes Hillerød Triatlon, som i år er lavet om til en duatlon på grund af arbejde i byens svømmehal.

Hun må dog erkende, at hun ikke kan gøre det så godt som før. Og det er lidt frustrerende, når man er konkurrencemenneske. Men med tiden har hun lært, at det er okay bare at være med og gennemføre, fortæller hun.

"Inde i hovedet er jeg 45 år, der er jeg jo ikke 74. Men man kan jo ikke så meget mere. Jeg cykler stadig meget på racercykel i Danmark og udlandet og gør stadig alt, hvad jeg kan for at træne," siger Minna Riis og fortsætter:

"Jeg dyrker ikke motion, jeg træner. Jeg går til hård cirkeltræning. Men jeg må holde op lidt før de andre ved øvelserne."

Inde i hovedet er jeg 45 år, der er jeg jo ikke 74. Men man kan jo ikke så meget mere...

For hende er det en livsform at røre sig og komme ud i naturen. Og hun har for længst løbet skovene i området tyndt. Når man har gjort de ting, hun har, kan man ikke bare sætte sig ned og stoppe, forklarer hun. Derfor stiller hun op til Hillerød Duathlon søndag den 3. juni.

Det sociale er det halve

Det halve af træningen er det sociale. Når man løber sammen med nogen, og der er nogen, der står og venter på dig, så kommer du af sted. Sådan er det for Minna Riis, som glæder sig til at komme af sted til Hillerød Duatlon, hvor hun også håber at møde mange af dem, hun kender fra miljøet.

"Det er rimelig hårdt – uanset om man kører det langsomt eller hurtigt. Jeg siger, jeg tager det roligere end før, men jeg vil jo gerne hurtigt i mål," siger Minna Riis.

Hvor længe kroppen kan holde til Minna Riis' udfordringer ved hun ikke. Men hun har ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen inden for nærmeste fremtid.

"Jeg bliver ved, så længe jeg kan. Men når jeg ikke kan løbe fem kilometer, er jeg nok nødt til at stoppe. Men jeg har ingen planer om at stoppe foreløbig," siger Minna Riis.

Det er i øvrigt stadig muligt at tilmelde sig Hillerød Duatlon den 3. juni på https://app.lap.io/event/2018-hilleroed-duatlon.

Publiceret 23 May 2018 14:00