Arkivfoto

Arkivfoto

Mindeord:

Rosa Rindom er død

Tue Tortzen skriver nekrolog over tidligere lærer på Hillerødsholmskolen

Fredag 18. maj døde Rosa Rindom på Holstebro sygehus efter en kort forværring af hendes tilstand.

Rosa havde muskelsvind, og sygdommen udviklede sig over mange år, men hun havde et ukueligt livsmod og fik megen glæde af livet, også efter at hun blev mere og mere sengeliggende.

Hun stammer fra Ringkøbing-egnen, hvor hendes forældre drev et husmandssted. Trods små kår lykkedes det hende at få en læreruddannelse, og hun kom til Hillerødholmsskolen i 1978.

Her blev hun en afholdt kollega og lærer for eleverne. Dels med en meget grundig og velforberedt undervisning, men ikke mindst ved at støtte elever som havde problemer hjemme.

Hun havde klare socialpolitiske holdninger, og hun var trofast medlem af Folkebevægelsen mod EU.

Selvom hendes sygdom efterhånden bandt hende til en kørestol, fortsatte hun sin lærergerning med vanlig energi i en årrække, indtil kræfterne ikke rakte mere.

Hun flyttede så til sin barndomsby Ringkøbing, og senere til Hodsager hvor hendes datter Signe bor med sin familie.

Her havde hun stor glæde af sine tre børnebørn, som besøgte hende næsten hver dag, og så sent som sidste år tog hun på sommerferie sammen med dem.

Rosa efterlader mange gode minder her i Hillerød blandt venner og kolleger, og vores tanker går til datter, svigersøn og børnebørn, som nu ikke har deres elskede mormor længere.

Begravelsen finder sted fra Velling kirke lørdag 26. maj klokken 11.

/Tue Tortzen

Publiceret 22 May 2018 19:00