Freerslev Kotel åbner ny gårdbutik

Rigtigt kød kan man nu få

Af
Jens Berg Thomsen

“Det er rigtigt kød. Det er kød-kød. Det krymper ikke på panden.”

Hillerød Posten bliver vist rundt på Freerslev Kotels nye gårdbutik. Nede i en fryser og i et skab er der masser af pakker med kød fra stedets kvæg, der er blevet slagtet lokalt minutters kørsel fra stedet. Det er gårdfruen Inge Christoffersen Holding, der viser rundt. Kødet er frosset ned, fortæller hun. Og det er i små pakker.

“Folk i dag køber ikke de der enorme pakker kød. Nutidens husmødre ved ikke altid lige, hvordan man håndterer en halv okse,” griner hun.

Udover kødet er der også æg fra gårdens egne høns og syltetøj og marmelade.

Fik du læst: Banedanmark: Allerede færre S-togsforsinkelser

Naboen, der ejer “jordbærteltet” er flinke til at vise kunder over til kotellets nye butik, fortæller Inge Christoffersen Holding, der har stedet sammen med sin mand, Erik Gert Jensen.

En del af pladsen til den nye butik stammer fra den nu tidligere malkestue. Kotellet har ikke længere malkekøer og er gået fra omkring 500 dyr til omkring 200. Derfor er der også blevet plads til en ny skolestue på Freerslev Kotel.

Den nye butik har faste åbningstider torsdag, fredag og lørdag.

Køerne bliver slagtet minutters kørsel fra Freerslev Kotel.

Køerne bliver slagtet minutters kørsel fra Freerslev Kotel.

Kødet i den nye gårdbutik er pakket i små pakker, fortæller Inge Christoffersen Holding.

Kødet i den nye gårdbutik er pakket i små pakker, fortæller Inge Christoffersen Holding.

Publiceret 22 May 2018 07:00

SENESTE TV