De nye vinduer på Luthersk Missions Højskole i Hillerød kommer til at ligne de gamle på en prik. Pressefoto

De nye vinduer på Luthersk Missions Højskole i Hillerød kommer til at ligne de gamle på en prik. Pressefoto

Luthersk højskole får vinduer som i 1923

Luthersk Missons Højskole får udskiftet alle 107 vinduer

I Hillerød ligger Luthersk Missions Højskole med Frederiksborg Slot på den ene side og Gribskov og Esrum Sø på den anden. Skolen er en bibel- og folkehøjskole, hvor omkring 80 elever bor ad gangen og bliver undervist i fag om bibelen, kristen tro og livet.

Højskolen blev opført i 1923 og fremstår med et charmerende, klassisk udtryk. Dog er bygningens 107 vinduer og syv døre ved at være udtjente, og derfor har bestyrelsen haft udskiftningsopgaven i udbud. De skulle nemlig afgøre, om de ville have en billig standard løsning eller gå all-in og investere i koblede vinduer, som ligner de oprindelige på en prik, fortæller arkitekt Jørgen Engell-Kofoed, som selv har gået på skolen og senere hen været i bestyrelsen.

“Vi besluttede at investere i Bøjsøs koblede vinduer, da de både lever op til nutidens skærpede bygge- og energikrav og samtidig er udført efter de oprindelige håndværksmæssige traditioner med smalle, ægte sprosser. På den måde bidrager de nye vinduer til at bevare både højskolens og Hillerøds oprindelige, flotte udtryk,” fortæller arkitekt Jørgen Engell-Kofoed, som selv har gået på skolen og senere hen været i bestyrelsen.

Jørgen Engell-Kofoed fremhæver, at vinduernes yderste lag er lavet i sibirisk lærketræ. Det giver en holdbarhed på mere end 100 år.

Renoveringsarbejdet går så småt i gang allerede nu og forventes at stå færdigt i november i år.jesl

Publiceret 21 May 2018 07:00