Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Tre bandefolk i fængsel:

Frifundet for afpresning - dømt for grov vold

Afpresnings- og voldssag fra adresse i Hillerød var for retten

Af
Jens Berg Thomsen

To gange seks måneders fængsel og en dom på ét år og fire måneders fængsel. Det var dommene, som tre mænd modtog i Retten i Hillerød forleden, da de var tiltalt for afpresning og grov vold mod to andre.

Tiltalen for afpresning blev de tre frifundet for. Dog faldt der dom for grov vold, der var begået i forening.

I dommen er mændenes fødselsdatoer streget over på grund af et tidligere navneforbud i sagen.

Fik du læst: Anna Ritsmar overrasket med musikprisen 2018

Ifølge anklagen var afpresningen foregået i en periode fra midten af november sidste år og frem til den 22. januar i år. I tiltalen stod der på forhånd, at de tre på flere forskellige steder havde forlangt 300.000 kroner af det ene af de to ofre. Han var blandt andet blevet truet med vold og havde fået at vide, at “hvis jeg skal herud igen, så skærer jeg i dig” af den ene af de tre tiltalte. Tiltalen for grov vold udsprang også af episoden den 22. januar på en adresse i Hillerød. Her var det andet offer ifølge tiltalen blevet slået to gange i ansigtet med knytnæve af den ene tiltalte, og mens han lå ned, var han blevet trampet på kroppen og i hovedet ikke færre end ti gange. Imens havde den tredje tiltalte stået og grinet, lød det i anklagen.

Alle tiltalte erklærede sig uskyldige i afpresningen, men to af dem erkendte delvist volden - dog ikke tiltalen om grov vold, men den mildere volds-paragraf i straffeloven, paragraf 244. Den ene erkendte to knytnæveslag, mens den anden erkendte “enkelte spark”, står der i dommen.

Alle forklaringer i sagen er optaget i retten og er ikke gengivet i dommen. Her kan man læse, at det ene af de to ofre - ham der blev slået og sparket - mødte op samme dag på skadestuen. Han blev observeret i to timer for hovedskader, står der, men der “brød ingen symptomer ud,” står der i dommen.

Ikke nok beviser

Retten konkluderede, at der ikke var ført tilstrækkeligt bevis for afpresning, men at det ene offer var blevet truet med vold på grund af et økonomisk mellemværende. Ved voldsdelen lagde retten vægt på, at der var videoovervågning, der viste overfaldet. Her fandt retten, at der var blevet udøvet vold af rå, farlig og brutal karakter af de to, mens den tredje kunne have grebet ind, står der i dommen.

De to mænd fik seks måneders ubetinget fængsel, mens den tredje fik et år og fire måneder på grund af en tidligere betinget dom. De to af mændene havde inden dommen siddet varetægtsfængslet siden samme dag som overfaldet, mens den tredje var blevet anholdt dagen efter.

Publiceret 20 May 2018 10:00