Skipperne på Den Lille Færge sørger over tabet af Børge Stjernholm. Arkivfoto

Skipperne på Den Lille Færge sørger over tabet af Børge Stjernholm. Arkivfoto

Skippere flager på halv:

Børge Stjernholm er død

Fredag flages der på halv ved Slotssøen, da Børge Stjernholm bisættes

Fredag vil man for første gang se det særsyn, at der flages på halv stang fra Den Lille Færges anløbsbroer rundt om Slotssøen. Årsagen er den triste, at denne dag bisættes rederiets mangeårige formand, advokat Børge Stjernholm, fra Asminderød Kirke.

Børge Stjernholm var blandt initiativtagerne til Partrederiet Slotssøen, der i 1987 overtog driften af færgen, da det havde vist sig umuligt for den forrige ejer at drive den på forretningsmæssig basis. Børges løsning var etableringen af et frivilligt, ulønnet skipperlaug, der står for den daglige sejlads og færgens vedligeholdelse.

Læs også: Advokat med julemandstrang og en lille færge fylder 70 år

Utrættelig drivkraft

Gennem alle Rederiets hidtidige 31 år har Børge været formand for bestyrelsen og “rederiets utrættelige drivkraft”, skriver skipperne i en pressemeddelelse.

Fra at være et foretagende, der de første år kæmpede med en konstant presset økonomi, har det udviklet sig til en overskudsgivende forretning, der hvert deler ud af sit overskud til initiativer, der kan glæde Hillerøds borgere. I år bl.a. “Jazz i Rosenhaven” og “Hillerød Torvedage”.

Nogle af skipperne rendte i går sammen i Skipperhuset og konkluderede: “Vi har mistet både vores hjerne og hjerte!”, fortæller de.

Efter bisættelsen, som starter kl. 12, altså cirka klokken 13, går flagene til tops igen.

Børge Stjernholm døde søndag 13. maj, skriver familien i en dødsannonce. Han blev 72 år gammel.

“Min elskede husbond - drengenes dejlige Farmand - blev uden varsel taget fra os søndag morgen - efter nogle dejlige solskinsdage i Kerteminde. Dit store, gavmilde hjerte stoppede brat, men du vil altid bo i vores,” står der i annoncen.

Mdt

Børge Stjernholm hyldes for at være blandt initiativtagerne til Partsrederiet Slotssøen. Arkivfoto: Lars Schmidt

Børge Stjernholm hyldes for at være blandt initiativtagerne til Partsrederiet Slotssøen. Arkivfoto: Lars Schmidt

null

Publiceret 17 May 2018 12:45

SENESTE TV