Der skal bygges billige boliger på grusparkeringen i Hillerød centrum. Arkivfoto: Mdt

Der skal bygges billige boliger på grusparkeringen i Hillerød centrum. Arkivfoto: Mdt

Gratis p-plads forsvinder:

“Vi arbejder på at finde ny løsning”

Et enigt byplanudvalg sendte i onsdags lokalplansforslag til nye almene boliger på gratis p-plads videre til Økonomiudvalget. Der bliver arbejdet på at finde nyt sted, hvor bilister kan parkere gratis i gåafstand af centrum, siger formand

“Det er et godt byggeri, og det er nogle boliger, som Hillerød har brug for”.

Sådan siger formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Dan Riise fra Venstre om lokalplanen for kommende almene boliger på Åmosevej bag Hillerød Bibliotek.

Et enigt udvalg valgte på deres møde i sidste uge at sende lokalplansforslaget videre til behandling i Økonomiudvalget og byrådet. Lokalplanen har været længe undervejs, da byrådet tilbage i marts sidste år valgte at sælge grunden til KAB, som vil bygge almene etageboliger på grunden, hvor der i dag ligger en gratis grusparkeringsplads.

“Det bliver almennyttige boliger tæt på centrum. Det, synes jeg, er smaddergodt. Der kommer så mange, store, nye lejeboliger rundt omkring i Hillerød, men de almennyttige boliger er der ikke så meget gang i lige nu. Og det er vigtigt, der bliver ved med at være boliger til alle,” siger Dan Riise.

Fik du læst: Liv på Torvet: Torvehandlen genskabt

Lokalplanen giver mulighed for at bygge boliger i tre og fire etager på grunden. Den fastsætter ikke præcist hvor mange boliger, der kan bygges, men det forventes, at der opføres ca. 74 boliger på gennemsnit 110 kvadratmeter. Det er Frederiksborg Boligselskab, som bliver bygherre på projektet, oplyser KAB.

Gratis p-plads forsvinder

Hillerød Posten skrev også om sagen i sidste uge, og artiklen har fået en del reaktioner på Facebook fra borgere, som i dag parkerer gratis på p-pladsen.

“Jeg tror, jeg fremover kører til Frederikssund og handler... Det er jo snart fuldstændig umuligt at parkere nogen steder i Hillerød!,” skriver Lotte Kontala Scriver, og Bente Johannessen fortæller, at hun altid kører til Allerød eller Lynge og handler: “Der må man da parkere og føler sig velkommen”.

“Igen kan vi bare konstatere Hillerød ikke vil bilismen. Man kunne få indtrykket Hillerød vil være et mini-København,” skriver Dan Dajm, mens Mogens Mandrup Jensen mener, at “hvis Hillerød vil være en levende by, må parkeringen løses. Og man må begrænse nybygning i bymidten”.

Politikerne er opmærksom på, at der er behov for nye gratis p-pladser, når grusparkeringen forsvinder, understreger Dan Riise:

“Vi er bestemt ikke ligeglade med parkeringen - vi arbejder benhårdt på at finde en erstatning for grusparkeringen,” siger han.

Illustration: Vandkunsten

Illustration: Vandkunsten

Svært at finde lige så god placering

Arbejdet med at finde en alternativ placering i bymidten blev sat på pause på udvalgets møde i marts, og det er en udfordrende opgave at finde en placering, som er lige så god, siger Dan Riise:

“Vi arbejder på det, men det bliver svært at finde en gratis parkeringsplads så tæt på centrum igen. Det kommer nok ikke til at ske. Når vi finder den rette plads, bliver der nok en smule længere at gå. Men der er masser af p-pladser i centrum, og vi arbejder også på at etablere en times gratis parkering på pladserne i centrum”.

Afventer udspil

Lige nu afventer politikerne et udspil fra en gruppe under Hillerød Byforum, som arbejder med at finde en løsning på parkeringsudfordringerne.

Ifølge Erik Helmer Pedersen fra Hillerød Byforum har arbejdsgruppen, som er nedsat af Hillerød Byforum, afleveret et referat, som skal til behandling i Hillerød Byforums bestyrelse samt til politisk behandling i Økonomiudvalget og byråd i juni måned. Hvad Hillerød Byforum foreslår, vil derfor komme frem i juni.

I Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget arbejder de også på at få skaffet nogle flere pladser på gratisparkeringspladsen ved Teglgårdssøen.

“Vi overvejer, om ikke vi kan opgradere pladsen, så der kommer 50 flere p-pladser bagerste hjørne,” siger Dan Riise.

Hvis Økonomiudvalget nikker ja - sendes lokalplanforslaget i høring i otte uger fra 4. juni til 30. juli 2018. Der afholdes som vanligt et borgermøde i høringsperioden, og derefter skal sagen igen til behandling i byrådet.

Publiceret 15 May 2018 06:00