Fremover starter byråd deres møder med at synge. Arkivfoto

Fremover starter byråd deres møder med at synge. Arkivfoto

Venstre indfører sang på byrådsmøder

Møderne i rådhussalen skal fremover indledes med stående sang

Fremover starter byrådmedlemmerne i Hillerød det månedligt møde med at rejse sig op i salen og synge en sang.

Ideen kom fra Venstre, som fremførte forslaget på onsdagens byrådsmøde og fik tilslutning fra alle de andre partier.

Fra Venstres Klaus Markussen lød oplægget, at byrådet skal synge sange fra Højskolesangbogen, og så skiftes partigrupperne efter tur og størrelse til at vælge en sang i god tid inden hvert møde, så politikerne kan forberede stemmebåndet.

Fri sangvalg

Enhedslistens Tue Tortzen var den eneste, der rejste sig med en kommentar til forslaget.

“Det er et udmærket forslag, men jeg bryder mig ikke om, det er begrænset til Højskolesangbogen. Der må være frit slag, så vi kan finde noget, som er rimeligt for alle. Alle ved, at højskolebevægelsen og Venstre har nære historiske rødder, men vi vil også gerne dykke ned i Arbejdersangbogen, hvis der en god og munter sang der,” sagde han.

Det sagde Klaus Markussen ok til:

“Vi tror på frihed i sang, tale og gerning og vil ikke tvinge Tue til at vælge en sang fra Højskolesangbogen. Vi vil blot opfordre til, at sangvalget ikke er anstødeligt eller giver anledning til et dårligt klima i byrådet. Det er et tiltag, som gerne skulle samle byrådet”.

Efter aftenens sang, som Venstre på forhånd havde valgt og kopieret til byrødderne og som var 'Det er forår, og alting klippes ned', lød det fra borgmester Kirsten Jensen med et smil, at der næste gang ville blive delt halspastiller ud, inden aftenens sang skulle synges.

Publiceret 26 April 2018 10:45