Foto: Christian Slavensky

Foto: Christian Slavensky

Spejdere ryddede op i Hillerød

Også De Gule Spejdere var i sving på den store affaldsindsamlingsdag i søndags

De Gule Spejdere fra Kong Hardeknud Trop stod for en stor affaldsindsamlingsdag søndag 22. april i det dejlige vejr.

Både forældre, ulve (7-10-årige) og stifindere (10-12-årige) deltog i arbejdsdagen, som startede på spejdergrunden.

Deltagerne mødtes klokken 10 til en kop kaffe og en hjemmebagt bolle og dagens opgaver blev gennemgået. På grunden skulle der ryddes op og svinges en pensel.

Kort efter drog spejderne af sted fra deres hytte med deres hjemmelavede affaldsvogn. Bålhytten ligger bag Frederiksborgcenteret på Amtsmandsvej. Herefter gik det ud til Milsnersvej, op til Godthåbsvej og ind mod byen. Her rensede de alle sidevejene. Stifinderne trak vognen, og ulvene samlede affald med deres hjemmelavede affaldsindsamlingspinde.

Fokus på dåser

I år var der særlig opmærksomhed på dåser i naturen. Til det havde de monteret flere poser på deres affaldsvogn, hvor affaldet blev sorteret i dåser, metal, plast, glas og småt brændbart. 

Ned ad Åmosevejen gik det, og vognen var ved at være godt fyldt op. Ved grusparkeringspladsen var det tid til en drikkepause i varmen. 

Efter forfriskningen startede de en konkurrence, ulve og stifindere mod hinanden, om hvem der kunne samle mest affald ind på 10 minutter. 

Her blev der fundet blandt andet en kuffert, et gammelt liggeunderlag, en vandpibe og et utal af gamle flasker og plastaffald. Til slut var det de store, der løb med sejren og samlede mest affald ind.

Herefter gik de tilbage til hytten, hvor alle forældrene tog dem med stor ros og en velfortjent frokost.

Foto: Christian Slavensky

Foto: Christian Slavensky

Foto: Christian Slavensky

Foto: Christian Slavensky

Foto: Christian Slavensky

Foto: Christian Slavensky

Publiceret 25 April 2018 20:00