Alel foto: Mette Dolmer Thygesen

Alel foto: Mette Dolmer Thygesen

Lidl:

"Vi er mennesker og ikke bare en stor maskine"

80-90 mennesker kom til orienteringsmøde i den nye Lidl på Centervænget i onsdags

Det var i de rå rammer med store bunker af murbrokker omringet af rød-hvid-stribede afspærringsbånd, at Lidl onsdag eftermiddag inviterede alle nysgerrige til at komme og høre mere om den butik, de åbner på Centervænget i Hillerød Øst.

Omkring 80-90 mennesker var mødt og blev budt på snolder og sodavand. Mest af alt ville folk vide, hvornår den nye Lidl åbner - lød der til latter og hvisken fra flokken, da fire repræsentanter fra Lidl lagde ud med at fortælle. Og der går lidt tid endnu, sagde projektudviklingschef Kristian Pedersen:

“I december kom det på plads, at vi kunne købe bygningen, og i januar gik vi i gang med at tegne. Vi blev taget lidt med bukserne nede i forhold til, hvor hurtigt det gik”.

Læs også: Lidl: Vi åbner flere butikker i Hillerød

Ikke godkendt endnu

Han viste en illustration af den kommende butik, men understregede, at kommunen ikke har godkendt projektet endnu. Der skal dog ikke en ny lokalplan til, men byggetilladelserne skal på plads.

“Det tager tid at tilpasse det hele. Vi kunne først for alvor gå i gang med at undersøge ejendommen, efter at Spar var lukket. Da fandt vi bjælker og andre ting, som var bygget på en anden måde, end vi troede. Samtidig har entreprenørerne over hele landet jo travlt lige nu, så det har taget tid at få nogen ud og give et tilbud og så videre. Men nu har vi fundet en entreprenør, som er gået i gang. Vi har dog sagt, de skulle holde lidt igen, så vi lige kunne stå her i dag,” sagde han med et smil og understregede, at alt ville blive sat i stand, så ejendommen kommer til at fremstå som en ny bygning.

“Vi blev taget lidt med buskerne nede i forhold til, hvor hurtigt det gik,” sagde projektudviklingschef Kristian Pedersen, som viste de første tegninger over området.

“Vi blev taget lidt med buskerne nede i forhold til, hvor hurtigt det gik,” sagde projektudviklingschef Kristian Pedersen, som viste de første tegninger over området.

“Gøre tingene rigtigt”

“Det er jo vores eneste chance for at gøre tingene ordentligt. De næste 30 år skal butikken jo bare køre. Og der er ikke noget værre end at skulle renovere, mens det er kunder,” sagde han og mente, at butikken slår dørene op til efteråret.

En dato ville han dog ikke komme med - men jo før, jo bedre, lød det.

Lidl foretrækker store, åbne og lyse butikker med brede gange, så både kunder og medarbejdere let kan komme rundt, forklarede projektudvikler Christina Birlie.

Efter oplæggene havde de fremmødte mulighed for at stille spørgsmål til Lidl, og spørgelysten var stor. Hvordan vil der blive plads til vareindlevering fra lastbiler, spurgte en borger - Lidl vil undersøge en vejudvidelse på nordsiden af bygningen.

Nok parkeringspladser?

Nogle var bekymrede for, om der er nok parkeringspladser ved butikken. Det mente Lidl - som både har kigget på, hvor mange der parkerede ved den gamle butik, og tilføjet nogle nye pladser.

Hvad med fodgængernes sikkerhed, spurgte en om, og Christina Birlie understregede, at Lidl kun får to lastbiler på besøg i døgnet. En om morgenen med varer fra centrallageret i Køge og en om eftermiddagen, sagde hun.

“Så her kommer ikke en masse ny lastbiltrafik”.

Danske varer?

Er der nogen danske varer i sortimentet, ville en borger vide. Ja, lød det fra Christina Birlie:

“Der er nærmest ikke andet. Vi har mange danske leverandører. Da jeg startede i koncernen, havde vi næsten kun tyske varer, men det er ændret. For vi har overvejet, hvad vi mener, der skal til for at blive det bedste supermarked i Danmark, og der mener vi, at vi skal gå over til danske varer. Men vi sælger både gængse mærker som Kohberg og Coca Cola,” sagde hun.

En borger ville vide, om kunderne kommer til at kunne købe specialiteter som for eksempel krabbekød i det kommende supermarked? Der vil ikke være en delikatesseafdeling, men Lidl vil sælge nogle særlige deluxevarer afhængigt af årstider og højtider, lød svaret. Der kommer heller ikke en slagterafdeling.

“Hvad bliver åbningstiderne,” spurgte en anden.

Her planlægger Lidl at holde åbent alle dage i ugen fra 8 til 21. Nogle Lidl har dog udvidet åbningstid fra 7 til 22 - og det var der en borger, som håbede på, også ville gælde denne Lidl. Mange kunder arbejder på hospitalet og møder tidligt, lød rådet til Lidl, som de noterede.

En ville vide, om den enkelte Lidl må sælge noget, som de andre ikke gør. Her lød svaret, at generelt må de ikke, men der kan være særaftaler for de enkelte butikker.

Lidl kommer snart til at lede efter medarbejdere fra lokalområdet til den nye Lidl, sagde salgschef Carsten Lambrecht.

“Vi søger cirka 15-20 medarbejdere - det bliver slået op efter sommerferien, når vi kender de nærmere datoer,” sagde han.

Hvem den kommende butikschef bliver, ligger ikke endeligt klart, sagde han, men distriktschefen er på plads.

Nogle opfordrede Lidl til at lave en Facebookside, hvor beboerne kan følge med i byggeriets udvikling. Andre opfordrede til, at der kommer indkøbskurve med hjul på og at cykelstativerne placeres i nærheden af indkøbsvognene.

Støtte lokalt

Thyge Enevoldsen, præst i Grønnevang Kirke, spurgte til, om Lidl ville støtte lokale arrangementer og initiativer:

“Vi har haft en købmand, som var stærkt socialt og lokalt involveret. Er det slut nu? Vil I kun støtte hospitalsklovnene, eller kan der være andet,” spurgte han med henvisning til, at Christina Birlie i sin indledningstale sagde, at Lidl støttede Danske Hospitalsklovne og ikke så meget mere, fordi Lidl hellere vil støtte én udvalgt ting med mange penge end mange få ting med færre penge.

Svaret fra Lidl lød: “Det tager vi stilling til, når vi når lidt længere. Vi må være ærlige og sige, at vi kører butikkerne meget ens, men samtidig vil vi gerne være lokale. Så måske kan vi imødegå noget af det, der har været her før”.

En borger spurgte, om der vil blive pakkeindlevering i den kommende Lidl. Det var endnu uafklaret - men ved at blive undersøgt. Kommer der købekort til institutioner, ville en anden vide. Nej, det har Lidl ikke endnu, lød svaret - men de håber at komme med en løsning på den udfordring senere.

Tobak og øl?

Bliver der solgt tobak i butikken - og flaskeøl, ville en borger vide. Ja, der bliver både solgt cigaretter og danske og tyske øl, kunne Lidl berolige med.

“Så er der ro på,” grinede Christina Birlie og afsluttede med at opfordre borgerne om at komme og stille spørgsmål, hvis nogle skulle presse sig på senere.

“Vi glæder os til åbne, og vi håber, mødet her har givet jer lidt mere ro i maven. I kan se, vi er mennesker og ikke bare en stor maskine,” sagde hun.

null

Publiceret 26 March 2018 07:00