Carsten Larsen ser frem til at kunne fortsætte byggeriet af den nye multihal, når de 10.000 kubikmeter vand bliver pumpet væk. Foto: Jens Berg Thomsen

Carsten Larsen ser frem til at kunne fortsætte byggeriet af den nye multihal, når de 10.000 kubikmeter vand bliver pumpet væk. Foto: Jens Berg Thomsen

Frederiksborgcentret starter pumperne

De omkring 10.000 kubikmeter vand kommer ud i Pøleåen. Arbejdet begynder i denne uge

Af
Jens Berg Thomsen

Siden før jul har der været uønsket vand i udgravningen til det, der skal blive til den nye multihal ved Frederiksborgcentret i Hillerød. 10.000 kubikmeter vand er der, men nu får det snart en ende med den uønskede væde, for vandet skulle gerne begynde at blive pumpet væk fredag den 16. februar.

“Vi har undersøgelser og tilladelser på plads, så vi skulle gerne begynde at pumpe vandet væk i denne uge,” siger Frederiksborgcentrets administrerende direktør Carsten Larsen.

Fik du læst: Hillerøds nye grand prix-stjerne: "Det vildeste jeg nogensinde har oplevet"

 

Bundbrud på grundvandet

Vandet dukkede op omkring den 1. december sidste år og skyldtes et såkaldt bundbrud på grundvandet.

“Nu er jeg jo ikke fagmand, men hvis det stod til mig, så satte jeg en slange ned og fik det vand væk, men vi har lige skullet have det hele på plads,” siger direktøren.

“Det er sådan noget, man ikke kan forudse. Jeg har fået at vide, at det måske skyldes det våde efterår, der var sidste år. Hvor stor forsinkelsen bliver, er svært at sige. Nu skal vi have lavet en ny tidsplan. Der kan også indhentes noget, så jeg håber stadig på, at vi er klar til sæsonen 2019/20 med mulithallen,” siger Carsten Larsen.

Når pumperne begynder, bliver det på en styrke med et par hundrede kubikmeter i timen. Vandet bliver ledt ud i Pøleå.

“Vi har også løbende lavet arbejde på det, og der er blandt andet lavet 12 brønde i udgravningen, så vi kan måle, hvordan det står til,” siger Carsten Larsen.

Publiceret 13 February 2018 10:00