Heinz Gerhard er en af de frivillige bag købmandsvognen, og han anbefaler på det varmeste den frivillige tjans. Privatfoto

Heinz Gerhard er en af de frivillige bag købmandsvognen, og han anbefaler på det varmeste den frivillige tjans. Privatfoto

Bliv frivillig 'købmand' i Røde Kors Hillerød

Frivillige tager rundt på plejehjem og sælger købmandsvarer til beboerne - og får en god snak. De vil gerne være flere

Røde Kors søger frivillige til at deltage i deres ordning, hvor de kører ugentlige ture med en 'købmandsvognen' på en række plejehjem i Hillerød Kommune.

Ordningen går ud på, at der indledes et samarbejde med en købmand i lokalområdet, som leverer de varer til købmandsvognen, og så besøger to 'chauffører' (m/K) besøger alle beboere på et af de pågældende plejehjem. De sælger til købmandens normalpriser – og afregner samme beløb med købmanden. Altså tjener Røde Kors ikke på ordningen.

Sortimentet justeres løbende, efter hvilke behov de møder på deres ture, og de efterkommer ind imellem lidt specielle ønsker og gør meget for at skaffe de ønskede ting.

Fik du læst: Kommunen advarer: Gå ikke ud på isen

Smil som betaling

En af de frivillige er Heinz Gerhard, som er blevet overrasket over, hvor meget han får igen ved at bidrage:

“Købmandsvognen giver os en lejlighed til at banke på alle beboernes døre - også dem vi aldrig eller sjældent sælger noget til. Der hilses på, og vi får en kort snak, om hvordan det går, og ikke sjældent får vi listet det smil frem, som i mine øjne er den højeste betaling, vi kan modtage,” fortæller han til Hillerød Posten.

Win-win-aktivitet

Ordningen kører foreløbig på Skanselyet, Skovhuset, Ålholmhjemmet og Bauneparken, og den er blevet vel modtaget, ikke kun af beboerne, men også af de ansatte:

“Købmandsvognen er en herlig win-win-aktivitet for alle; købmanden får en ganske pæn ekstra omsætning, plejehjemsbeboerne får mulighed for at handle ind på stedet, Røde Kors får i samarbejde med personalet, mulighed for at bidrage til at løfte humøret og få de nævnte smil frem i en travl og noget ensformig hverdag. Jeg glæder mig hver mandag morgen til at banke på dørene og fortælle, at det er Røde Kors-købmanden, der kommer for at hilse på,” siger Heinz Gerhard.

Interesserede kan høre mere om at blive frivillig i ordningen hos Heinz Gerhard på tlf. 40 75 66 16 eller Aksel Black Hjort på 22 98 44 59. Mdt

Publiceret 12 February 2018 06:00