Frederiksbro, den nye bydel på grunden syd for Herredsvejen og vest for Roskildevej, får i første omgang 89 rækkehuse til udlejning. Illustration: Mangor og Nagel

Frederiksbro, den nye bydel på grunden syd for Herredsvejen og vest for Roskildevej, får i første omgang 89 rækkehuse til udlejning. Illustration: Mangor og Nagel

Kæmpe bydel starter med lejeboliger

Første etape med rækkehuse i Hillerøds nye bydel Frederiksbro bliver lejeboliger

Første etape af den kommende bydel Frederiksbro kommer til at bestå af lejeboliger.

Det bekræfter projektdirektør Ulrik Bebe fra M. Goldschmidt Holding A/S over for Hillerød Posten.

Frederiksbro kommer med tiden til at bestå af omkring 1300 boliger, og første etape består af 89 rækkehuse, som M. Goldschmidt Holding A/S vil leje ud.

Læs også: Frederiksbro går i gang til foråret

Politikerne i Udvalget for Arkitektur, Byplan og Trafik fik onsdag fremlagt den nye helhedsplan for Frederiksbro. Af fremlæggelsen fremgik det ifølge formand Dan Riise (Venstre), at Frederiksbros boliger ville blive lejeboliger, og altså ikke ejeboliger, som det tidligere har været meldt ud.

“De vil bygge selv og leje boligerne ud. Det er spændende, for nogle af boligerne er jo relativt store,” siger han.

Projektdirektør Ulrik Bebe vil dog gerne se tiden an, før firmaet melder ud, om alle boliger skal blive lejeboliger.

“Lige nu har vi fokus på lejeboliger. Men det er jo et stort projekt, så vi kan ikke sige, om det hele bliver leje endnu,” siger han, men bekræfter, at de kommende 89 rækkehuse skal lejes ud.

Mere vil han dog ikke uddybe, før de er kommet længere med udarbejdelsen af det endelige projekt.

Lejeboliger rives væk

Hillerød har de seneste år fået en masse nye lejeboliger, og her forlyder det, at boligerne bliver revet væk. Det gælder for eksempel i boligprojektet Tækkerhusene ved Slangerupgade og lejlighederne på Nordre Jernbanevej over for stationen.

Ifølge tal fra fra Danmarks Statistik er andelen af mennesker, der bor til leje, steget over hele linjen i en række nordsjællandske kommuner fra 2010 til 2017. I Hillerød boede 31 procent til leje i 2010. Det tal var steget til 34 procent i 2017. Dermed boede 17.078 personer til leje i Hillerød Kommune i 2017.

“Et super område”

Byplans- og arkitekturudvalget tog helhedsplanen for området til efterretning, fortæller Dan Riise:

“Den adskiller sig ikke meget fra den lokalplan, der allerede ligger for området. Der var lige lidt med, at der kommer færre rækkehuse, og at de er vendt. Men der er ikke noget, der går udover lokalplanen,” siger formanden og roser planen:

“Jeg kan godt lide projektet, og jeg er helt sikker på, at vi kan integrere det godt i vores by. Det bliver et super område, og søen og den grønnekile skal stå klar, inden de første flytter ind”.

Publiceret 09 February 2018 10:30