13-årige Axel Vang Christensen vinder sin og FIF Hillerød Atletiks første individuelle DM-titel i terrænløb, cross. Privat foto

13-årige Axel Vang Christensen vinder sin og FIF Hillerød Atletiks første individuelle DM-titel i terrænløb, cross. Privat foto

DM-guld til Hillerød i terrænløb

13-årige Axel Vang Christensen vinder dansk mesterskab i cross i DM-debut

FIF Hillerød Atletik en traditionsrig klub, men der manglede et individuelt dansk mesterskab i terrænløb, det man i dag kalder cross. Det ændrede FIFs unge løber, Axel Vang Christensen, imidlertid på, da der lørdag den 27. januar afholdtes Danske Mesterskaber i kort cross i Aalborg.

Klassen 14-15 år er den yngste der konkurreres i ved DM, og Axel der fylder 14 år senere på året, havde derfor mulighed for at få sin DM-debut. En debut han gennem de seneste tre år har glædet sig meget til, siden han første gang vandt guld i Vinterturneringen, der er en Østdansk crossturnering.

Axel stillede ikke tomhændet til start. De seneste år har Axel vundet 13 Østdanske Mesterskaber på forskellige distancer, og det på både bane, indendørs og udendørs samt landevej og cross. Desuden har Axel sat tre danske årgangsrekorder indendørs på bane, så der var en del forventninger til ham, men let ville det ikke blive, da en række af de ældste drenge i klassen netop havde præsteret indendørs banetider, der var bedre end Axels. Hård modstand var i vente.

Løbet blev afviklet i Sohngårdsholmsparken, og da starten gik hang Axel lidt efter. De første 3-400 m gik det lidt nedad og det er ikke det bedste for en lille løber, men efter 1000 meter var Axel i front og så skulle træningen de sidste mange måneder bære frugt. Axel er kendt som en god løber på bakker, men hans strategi var at overraske og sætte et ryk ind, da ruten ledte løberne brat nedad mod en U-vending, for derefter at føre ret stejlt opad igen. Det lykkedes. Axel slog et hul nedad og på toppen af bakken havde Axel et forspring på 5 sekunder. Forspringet forsvarede Axel flot de næste 2,5 km, og på opløbet efter 4 km var sejren aldrig i fare. Efter målstregen fortsatte Axel løbet rundt i målområdet, hvor han smed trøjen, som han brugte som klubflag, mens han fejrede sejren.

Det er 10 år siden FIF Hillerød Atletik sidst vandt guld til et dansk ungdomsmesterskab, og individuelt er det aldrig tidligere sket, at klubben har en dansk mester i cross. For Axel og træner Nicolaj R. Sørensen er det første af to sæsonmål i 2018 nået. De kan nu fokusere på det næste mål. Axel vil til sommer udfordre den danske rekord på 2000 m forhindring.

Publiceret 29 January 2018 14:00