Nu kan borgernes ideer komme ind i byrådssalen

Politikerne vil nu behandle borgerdrevne forslag

Nyttehaver i Favrholm? En stor musikfestival i byen? Borgere, som guider for nye tilflyttere? Et nyt kulturhus drevet af frivillige? Har du en god idé til, hvordan borgerne sammen kan udvikle Hillerød Kommune, så hører byrådet gerne fra dig. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.
På kommunens hjemmeside www.hillerod.dk/forslag kan man med få klik oprette et forslag, som man ønsker dine lokale politikere skal drøfte. For at sikre at forslaget er relevant for andre end bare en selv, skal det bakkes op af stemmer fra andre borgere. Det kræver 750 stemmer for med sikkerhed at få et forslag taget op i byrådet.

Ikke fortrolige oplysninger

Forslagene kan handle om alt det, Hillerød Kommune kan beslutte. Det kan for eksempel være et forslag om, at der skal laves en særlig event, eller at der skal etableres en ny legeplads på et kommunalt areal. Det kan være, man har en drøm om et nyt borgerhus, drevet af frivillige eller noget helt andet.
Byrådet må ikke tidligere have behandlet forslaget og allerede have truffet en beslutning. Forslaget må derudover heller ikke indeholde fortrolige eller personfølsomme oplysninger.

750 stemmer

Borgmester Kirsten Jensen (S) håber ifølge pressemeddelelsen, at også denne mulighed for at stille forslag til det nye byråd, vil give flere borgere lyst til at få indflydelse på det politiske arbejde.
”Når man bor i Hillerød Kommune skal man kunne blive hørt og kunne få indflydelse på sit lokalsamfund. Mange borgere har meget på hjerte. Der er mange ideer og forslag til projekter, som borgere og kommunen sammen kan løse. At stille et såkaldt borgerdrevet forslag er endnu en mulighed for kontakt, og med 750 'stemmer' kan man være sikker på, at forslaget når byrådets dagsorden. Afstanden mellem borgere og politikere skal være kort, og det kan denne nye løsning være med til at sikre,” siger Kirsten Jensen.
Når man opretter et forslag, skal man angive navn, adresse og e-mail, men kun dit navn vil være synligt for andre. Du skal være borger i Hillerød Kommune for både at stille og stemme på forslagjbe

Publiceret 25 January 2018 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV