Byggeplaner i Hillerød:

Stor p-plads forsvinder

Stor p-plads i Hillerød centrum bliver nedlagt i forbindelse med byggeplanerne på Campus-området

Af
Martin Warming

Martin Warming

Den store parkeringsplads mellem Frederiksborg Byskole og Hillerød Station, hvor der er plads til 120 biler, bliver snart nedlagt.
Hillerød Kommune er nemlig i fuld gang med at sælge det område, den store parkeringsplads ligger på. Derudover sælger kommunen også en række andre byggefelter i det såkaldte Campusområde (eller Centerområdet) - blandt andet en grusparkering ved UCC Professionshøjskolen lidt længere op ad vejen. Kommunen har allerede indgået foreløbige købsaftaler med mulige købere, men ønsker ikke at oplyse med hvem, da forhandlingerne endnu ikke er afsluttet.
Læs også: Opbakning til lokalplan: Boliger og ny sognegård kommer et skridt nærmere
Dermed forsvinder der et stort antal parkeringspladser, der blandt andet bruges af elever og medarbejdere på skolerne på Carlsbergvej og ikke mindst bilister, der parkerer deres bil ved stationen og tager toget eller bussen videre. Samtidig forsvinder muligheden for, at forældre, der kører deres børn i skole, kan holde ind på p-pladserne og sætte børnene af.
Men der er ingen grund til panik, lyder det fra Hillerød Kommune. Der vil nemlig blive lavet en parkeringsplads med plads til 60 biler på den anden side af Carlsbergvej - på et lille stykke af Byskolens nuværende boldbane - og derudover vil der blive lavet en såkaldt kiss'n ride ved Byskolen (på den nuværende brandvej ved tandplejen, red.), hvor forældre kan sætte deres børn af.
Ledige p-pladser ved Teglgårdssøen
Mange bruger i dag den store p-plads mellem skolen og stationen, når de skal videre med tog eller bus, men Hillerød Kommune har fået lavet en tælling af parkeringsbelægningen på parkeringspladsen ved Teglgårdssøen, og der er kapacitet til at rumme den pendlerparkering, der i dag foregår på parkeringspladserne på Carlsbergvej, skriver kommunen i en mail til Hillerød Posten. Derudover er der mulighed for at udvide antallet af pladser på parkeringspladsen ved Teglgårdssøen, oplyser kommunen.
På Carlsbergvej kører der i gennemsnit 9.100 biler i døgnet, og specielt i morgen- og eftermiddagstimerne er der store trafikale udfordringer på vejen.
“Forvaltningen er ved at udarbejde en ny lokalplan for Byskolen, hvor der vil blive afsat areal til bedre afsætningsforhold ved skolen. Det betyder, at børnene kan sættes af på den rigtige side af Carlsbergvej, så de ikke skal krydse vejen. Før den andel af parkeringen, som Byskolen anvender på Campus, bliver nedlagt, bliver der anlagt parkering til Byskolen på Byskolens areal (på et stykke af den nuværende boldbane, red.). Dette vil give bedre p-forhold for skolens brugere og en mere trafiksikker løsning for afsætning af børn. Det kan samtidig forventes, at det vil forbedre trafikafvikling på Carlsbergvej, da der vil være mindre krydsende fodgængertrafik,” skriver kommunen i mailen til Hillerød Posten.
Læs også: Endnu et afslag til ny Netto-butik
Lokalplanområdet er opdelt i syv byggefeltet. I nogle af byggefelterne - blandt andet området ved UCC, hvor der i dag er en grusparkering - kan der opføres boliger og mindre butikker på maksimalt 250 kvadratmeter med udvalgsvarer (eksempelvis sko og tøj) i stueetagen. Den store parkeringsplads mellem Byskolen og stationen er opdelt i to byggefelter. I det ene byggefelt kan der opføres boliger og butikker med udvalgsvarer, mens det andet byggefelt skal anvendes til andet end boliger - eksempelvis en dagligvarebutik i stueetagen og boliger ovenpå. Lokalplanen har været i høring og blev vedtaget af byrådet december.

Hillerød Kommune går nu i gang med at sælge nogle af byggefelterne på Campus-området på Carlsbergvej. I bunden af billedet kan du se Byskolen, mens du øverst kan se stationen. Foto: Hillerød Kommune.

Hillerød Kommune går nu i gang med at sælge nogle af byggefelterne på Campus-området på Carlsbergvej. I bunden af billedet kan du se Byskolen, mens du øverst kan se stationen. Foto: Hillerød Kommune.

Campus-området

Lokalplanen omfatter et område mellem Carlsbergvej mod øst og baneterrænet ved Hillerød Station mod vest. Mod nord er området afgrænset af bebyggelsen Carlsbergvej 14-16 (professionshøjskolen) og mod syd af bebyggelsen Carlsbergvej 32 (Jupiter Cykler).

“Med en placering direkte op til Hillerød Station skal der bygges med en tæthed, der udnytter placeringen i det stationsnære kerneområde og samtidig giver mulighed for at skabe optimale fysiske rammer om et pulserende byliv. En vigtig del af udviklingen er ideen om at skabe et urbant campusmiljø som en integreret del af af byområdet,” står der blandt andet i lokalplanen. Du kan se hele lokalplanen på www.hillerod.dk.

Den har nummer 432.

Publiceret 24 January 2018 00:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV