Anna fra Hillerød udtaget til Melodi Grand Prix

17-årige Anna Ritsmar fra Hillerød er den yngste Melodi Grand Prix-deltager i år

Hillerød kan få en Melodi Grand Prix-vinder til byen. 17-årige Anna Ritsmar er nemlig blandt de 10 solister, der dyster i Dansk Melodi Grand Prix 2018 i Aalborg lørdag 10. februar.
Årets felt tæller solister fra Italien i syd til Færøerne i nord. Nogle har deltaget før, men de fleste er debutanter - deriblandt også Anna Ritsmar som med sine 17 år er årets yngste deltager.
Hun er dog allerede i fuld gang med sin karriere og spillede i sommer på københavnske UHØRT Festival, mens andre måske vil huske hende fra X Factor i 2016, hvor hun nåede hele vejen til bootcamp.
Fik du læst: Hillerøds spillesteder går sammen om ny serie jam-sessions

'Starlight'

Anna Ritmar skal optræde med sang nummer 2: 'Starlight'. Tekst og musik er skrevet af Lise Cabble.
Anna Ritsmar, som er vokset op i Uvelse og bor i Hillerød og Søllerød, optræder til daglig med grupperne Spektaro og Aufori. Hun har pt. orlov fra gymnasiet på grund af sin musik.
Anna Ritsmar skal blandt andre dyste mod Sannie, som mange kender under kunstnernavnet Whigfield og fra hendes single 'Saturday Night', den færøske søstertrio Carlsen og 19-årige Lasse Meling, som er kendt fra YouTube.
To af årets solister har tidligere deltaget ved Dansk Melodi Grand Prix. Svenske Albin Fredy har været med en enkelt gang tidligere i 2013, mens Ditte Marie tager titlen som årets Grand Prix-veteran. Hun er med for tredje gang efter debuten i 2011 som sangerinde i gruppen Le Freak og på egen hånd året efter.


Anna Ritsmar optræder blandt andet med sin storesøster Laura Ritsmar i bandet Spektaro. Arkivfoto

Anna Ritsmar optræder blandt andet med sin storesøster Laura Ritsmar i bandet Spektaro. Arkivfoto

"Fantastisk show"

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, glæder sig til at præsentere årets 10 solister for danskerne, udtaler han i en pressemeddelelse:
”Jeg tør godt love, at det bliver et fantastisk show i år. Vi har et helt utroligt stærkt hold af sangskrivere, og den helt rigtige blanding af erfaring og ungt talent blandt årets 10 solister. Der er noget for enhver smag, så jeg glæder mig helt vildt til, at Johannes Nymark og Annette Heick igen kan blænde op for en kæmpe grandprixfest for hele Danmark, denne gang i Gigantium i altid festklare Aalborg”.
Alle 10 sange bliver offentliggjort i sin fulde længde mandag den 5. februar.
Anna Ritsmar skal altså dyste om sejren og den medfølgende billet til Eurovision Song Contest i Lissabon til maj.

null

Publiceret 22 January 2018 13:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV