Stofmisbruger dømt for adskillige indbrud i Hillerød

33-årig mand fængslet for både hæleri, indbrud og ulovlig kniv

En 33-årig mand med adskillige domme i rygsækken blev forleden idømt et års fængsel ved Retten i Hillerød.
Manden var blandt andet anklaget for tyveri og indbrud og for at være i besiddelse af kokain, hash, indbrudsværktøj og en ulovlig kniv.
Ifølge anklageskriftet havde manden brudt ind på hospitalet i Hillerød, i butikken Loppecenter på Jespervej i Hillerød øst og i et fælleshus i Sophienborg Plejecenter. Ved indbruddene stjal han kontanter, nøgler, computere, en taske og et par solbriller.
Fik du læst: Udvalgsformand efter krisemøde: Det kommer lidt som en tyv i natten
Han havde desuden 4. august sidste år knust ruderne på fire biler, som var parkeret på p-pladsen på Carlsbergvej over for byskolen. Her havde han blandt andet stjålet solbriller og hundeudstyr.
Han blev også standset på en stjålet knallert.

Erkendte skyld

Manden erkendte sig skyldig i at være i besiddelse af amfetamin og kokain, som han forklarede, var til eget forbrug. Han erkendte flere af indbruddene, men nægtede at have smadret ruderne i bilerne og begået indbrud i dem. Hans DNA blev dog fundet på bilerne, så det blev han kendt skyldig i.
Manden blev frifundet for blandt andet forsøg på indbrud, efter han blev standset med indbrudsværktøj i august, men blev kendt skyldig i flere af indbruddene og i at være i besiddelse af en ulovlig kniv.
Han erkendte sig desuden skyldig i hæleri, da han var i besiddelse af to computere, som var stjålne, og som han havde købt af en kammerat.
Manden skal betale sagens omkostninger og erstatning til blandt andre de personer, som fik smadret deres bilruder.
Dommen blev afsagt 18. december.

Publiceret 17 January 2018 06:00

SENESTE TV