Eks-borgmester skal være med til at redde Nordsjælland Håndbold

Hillerøds tidligere borgmester står i spidsen for en af de grupper, der nu skal i gang med af skaffe sponsorater til den økonomisk trængte håndboldklub

Af
Martin Warming

Martin Warming

Hillerøds tidligere borgmester Dorte Meldgaard (K) er en af de mange frivillige, der nu kaster sig ind i kampen for at redde Nordsjælland Håndbold.
Dorte Meldgaard meldte sig onsdag aften til at stå i spidsen for en af de sponsorgrupper, der skal i gang med at finde sponsorater til den hårdt trængte klub.
“Jeg har i lang tid haft lyst til at lave noget for Nordsjælland Håndbold, fordi jeg synes, at håndbold er fantastisk. Nordsjælland Håndbold har givet mig og min familie rigtig mange gode oplevelser, og jeg synes ikke, at det kan være rigtigt, at vi ikke skal have et ligahold i Nordsjælland,” siger Dorte Meldgaard til Hillerød Posten.
Læs også: Nordsjælland Håndbold har hatten i hånden: Nu går jagten ind på en storsponsor
Håndboldklubben havde trommet sammen til et krisemøde i FrederiksborgCentret onsdag aften. Her kom der knap 600.000 kroner i kassen i form af blandt andet sponsorater, en ekstrabevilling fra Helsingør Kommune og salg af anparter, men der er stadig et stykke vej endnu, før klubben er reddet.
“Jeg tror faktisk på, at det betyder noget for en kommune som Hillerød, at vi har et hold, der spiller i den bedste håndboldrække. Det er med til at brande både Hillerød og hele Nordsjælland. Der er for eksempel ikke mange håndboldintresserede, som ikke kender Holstebro eller Tvis, selv om det jo faktisk er forholdsvis små byer, så jeg tror på, at det bidrager positivt til vores branding. Det er selvfølgelig svært at sige men det er selvfølgelig svært at sige helt præcist, hvad det ellers giver os, men i Hillerød er der jo også mange børn, der spiller håndbold, og det der med at have noget at stræbe efter og nogle lokale idoler at se op til, tror jeg også betyder rigtig meget,” siger den tidligere borgmester.
Læs også: Krise i Nordsjælland Håndbold: "Vi mangler tre millioner inden sommer"
Hun undrer sig over den manglende opbakning fra sponsorerne.
“Jeg forstår simpelthen ikke, at det er så svært. Nordsjælland er et af de rigeste steder i Danmark med rigtig mange virksomheder. Jeg synes ikke, det er logisk, at det er så svært at få erhvervslivet til at bakke op om klubben. Men måske er det fordi, at konkurrencen er større her end i andre områder – blandt andet fra fodboldklubberne, der spiller i Superligaen,” siger Dorte Meldgaard.
Hun er sikker på, at Nordsjælland Håndboldklub formår at styre uden om den økonomiske krise med livet i behold.
“Jeg er rimelig positiv efter mødet onsdag aften, hvor der kom en halv million kroner i kassen. Jeg er ikke i tvivl om, at bestyrelsen har gjort alt, hvad den kan, men nu er vi mange, der prøver at gøre en indsats, så jeg er fortrøstningsfuld,” siger hun til Hillerød Posten.

Publiceret 11 January 2018 17:00

SENESTE TV