Hillerød-elev til DM i Skills:

"Jeg går efter at vinde denne gang"

Kokkeelev Silas Engell Woldfrom skal til DM i Skills 2018

21-årige Silas Engell Woldfrom, der går på gastronomuddannelsen på Erhvervsskolen Nordsjælland (Esnord) på Milnersvej i Hillerød, har kvalificeret sig til DM i Skills 2018 – det store årlige Danmarksmesterskab for erhvervsskoleeleverne.
I øjeblikket forbereder omkring 300 af landets dygtigste erhvervsskoleelever sig til DM i Skills 2018, som løber af stablen fra den 18. til den 20. januar i MCH Messecenter Herning. Her skal de dyste inden for forskellige håndværksfag om at blive landets bedste. En af de kvalificerede er altså Silas Engel Woldfrom fra Helsingør, som er ved at uddanne sig til kok på Esnord i Hillerød. Han skal i Herning dyste mod ni af landets dygtigste kokkeelever om titlen som danmarksmester. Silas er i fuld gang med at forberede sig – både i køkkenet på Esnord og i køkkenet på Comwell Borupgård, Snekkersten, hvor han er i lære.
Læs også: Lokale skoleelever skal lave musik med professionel sangskriver
”Vi har på forhånd fået en bunden opgave, det vil sige nogle rammer, som vi så skal udfolde os indenfor. Til hovedret skal vi lave en kreativ ret på svinebryst og mørbrad samt brunkål. Vi har fået en råvareliste, og derfra skal vi så vælge to ingredienser, som også skal indgå. Desuden skal vi demonstrere pandestegning”, fortæller Silas
Til dessert skal deltagerne lave en såkaldt charlottekage med frugt og bær. Det er en klassisk fransk kage, en form for lagkage.
“Her handler det om godt sukkerarbejde”, fortæller Silas.

Tidspres og tips

Silas' lærer Annemarie Christensen er hans træner i køkkenet på Esnord. Hun kommer både med små fif undervejs og presser ham på tid.
“Vi har også sørget for, at Silas ikke har så meget plads at arbejde på, når han træner. På den måde bliver det mest autentisk og lig forholdene til konkurrencen. Der vil være mere larm i messecenteret end her, men vi prøver at forberede Silas på det”, fortæller Annemarie Christensen.
”Jeg så tidligt, at Silas har potentiale. Han er meget kreativ, idérig, modig og observerende. Det er vigtige egenskaber, når man vil være en god kok. Han er modig, når han træffer beslutninger, og han er god til at arbejde under pres,” fortæller Annemarie Christensen.
Fik du læst: Øv: Julemøllen på Torvet overmalet med graffiti
Det var hende, der opfordrede Silas til at stille op til DM i Skills 2018 – og det ville Silas mægtig gerne. Det koster en del timer, når Silas skal forberede sig til mesterskabet, men hans mester, chefkok Theis Christensen fra Comwell Borupgård, Snekkersten, ser ligesom Annemarie Christensen store muligheder i Silas og bakker ham fuldt ud op.
”Jeg glæder mig meget til konkurrencen. Jeg føler mig ikke på nuværende tidspunkt presset af at skulle dyste mod de andre af landets bedste kokkeelever. Jeg går bare efter at vinde denne gang,” siger Silas, der drømmer om at åbne sin egen restaurant end dag.
mw

Publiceret 10 January 2018 15:00

SENESTE TV