Familiefar i fængsel:

Opbevarede revolver, kastestjerne og armbrøst

47-årig mand fra Hillerød dømt for våbenbesiddelse. Han havde igennem flere år samlet på våben - en hobby han i retten kaldte "spændende" og "fascinerende"

En tidligere ustraffet familiefar blev forleden idømt to år og tre måneders fængsel ved Retten i Hillerød for ulovlig våbenbesiddelse.
Manden havde et almindeligt arbejde og boede med sin familie i et rækkehus i det vestlige Hillerød. Her fandt politiet under en ransagning i oktober en helt masse våben, som den 47-årige mand ikke havde tilladelse til at have.
Ifølge anklageskriftet fandt politiet blandt andet en Smith & Wesson kaliber 38-revolver, som var ladt med seks skarpe patroner, en dolk med en 28 centimeter lang klinge, en armbrøst, en pumpgun ladt med skarpe patroner, en kastestjerne og en pistol med magasin, står der i domsbogen. Derudover fandt betjentene diverse patroner.

Tilstod

Manden erkendte sin skyld i sagen og forklarede ifølge domsbogen i retten, at han har samlet våbnene gennem flere år, fordi han synes, de er spændende og fascinerende. ”Det var bare en dum hobby,” forklarede han ifølge domsskriftet og mente samtidig, at han kunne forsvare sig med våbnene under et hjemmerøveri eller lignende.
Han købte armbrøsten hos en våbenhandler, da han var ung. Den havde han sidenhen opbevaret i en skunk i badeværelset. Smith & Wesson-revolveren købte han af ”en skummel person” for fire-fem år siden. Det var ”sådan en person, som man ikke spørger, hvad hedder,” forklarede han ifølge domsbogen. Hos samme person skaffede han et halvt års tid senere pumpgunnen.
Dolken købte han på en skiferie i udlandet, mens kastestjernen var købt i Thailand. Pistolen huskede han ikke, hvor han havde fra.

Alkoholproblemer

Manden havde aldrig haft til hensigt at bruge våbnene, forklarede han i retten, men han havde prøvet at skyde med pumpgunnen på en rasteplads ved en skov for to-tre år siden. Han har aldrig gået til jagt eller haft våbentilladelse.
Manden forklarede i retten, at han for cirka tre år siden begyndte at få problemer med alkohol. I oktober 2017 blev han så ked af, at hans kæreste ville stoppe deres forhold, at han drak en hel flaske vodka en aften.
Næste dag husker han kun brudstykker af, forklarede han i retten. Da tog han sin våbenkasse, som var låst med en kodelås, med ned i stuen fra første sal og åbnede den. Hans datter havde han bedt om at blive på første sal, og han havde tænkt sig at tage sit eget liv, men vidste dog godt, at han ikke kunne, forklarede han i retten.
Men datteren kom ned i stuen, og senere kom kæresten med den anden datter hjem, og hun forlod hjemmet med begge børnene og våbenkassen – dog ikke revolveren, som han havde lagt under nogle bukser i et skab, forklarede han i retten.
Efter han var blevet anholdt, forsøgte han også at tage sit eget liv i arresten.

Førstegangsovertrædelse

I strafudmålingen 13. december 2017 lagde retten vægt på, at der var tale om en førstegangsovertrædelse af straffeloven, men med et skarpladt våben, som var funktionsdygtigt og umiddelbart tilgængeligt på bopælen. Straffen blev skærpet på grund af antallet af våben, men formildet på grund af mandens gode personlige forhold.
Våbnene blev konfiskeret, og manden skal betale sagens omkostninger.

Publiceret 10 January 2018 06:00

SENESTE TV