Der afholdes et møde på tirsdag, hvor du kan høre mere om arrangementet, hvis du har lyst til at give en hånd med. Modelfoto

Der afholdes et møde på tirsdag, hvor du kan høre mere om arrangementet, hvis du har lyst til at give en hånd med. Modelfoto

Gratis juleaften for alle på Street-Lab

Blandt andre DGI står bag ’Gratis juleaften for alle’ på Street-Lab, og håbet er, at der nu er født en ny tradition i Hillerød

Af
Martin Warming

Martin Warming

DGI har sammen med foreningen Street-Lab, den nuværende borgmester Dorte Meldgaard (K), den kommende borgmester Kirsten Jensen (S) og en lang række andre aktører fået stablet et arrangement på benene juleaftensdag og selve juleaften. Begge arrangementer er for alle hillerødborgere, og det er helt gratis at deltage.
Det første arrangement finder sted den 24. december mellem klokken 14 og 17 og er for både børn, unge og voksne, der har brug for at få brændt lidt krudt af inden julemaden og gaverne. Det foregår i Street-Lab på Milnersvej, hvor der vil være masser af idræts- og juleaktiviteter på programmet. Dygtige instruktører står klar til at hjælpe, og som forælder er man velkommen til at sætte børnene af et par timer, mens man måske selv gør julemaden klar. Forældre er dog også velkommen til at være med eller sidde og nyde lidt gløgg eller kaffe i Street-Labs nye café. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig dette arrangement.

Gratis jul

Dagens andet arrangement skal man derimod tilmelde sig. Mellem klokken 17 og 22 inviteres der nemlig til 'Juleaften for alle'. Også dette julearrangement er gratis og afholdes også i Street-Lab på Milnersvej.
Fik du læst: Efter 21 år: Palle lukker og slukker
“Gratis juleaften er for alle - både børn, voksne og familier, der har lyst til at holde en anderledes juleaften med andre hillerødborgere. Der bliver selvfølgelig pyntet op med masser af julepynt, der vil være juletræ, og aftenens tema er mangfoldighed, og der vil derfor være både klassisk dansk julemad og udenlandsk julemad på bordet,” fortæller Peter Bennett, der er udviklingskonsulent i DGI Nordsjælland.
“DGI består af en idrætsafdeling og en projektafdeling, der bl.a. arbejder med seniorer, gadeidræt og inklusion. Nu havde vi muligheden for at lave disse fællesskabsarrangementer i Street-Lab, og det passer rigtig godt sammen med vores inklusions-arbejde. Og så synes vi bare, at det er en rigtig god ide, og vi håber, at vi kan være med til at starte en ny tradition i Hillerød,” tilføjer han.

Vil du hjælpe?

DGI afholder et møde på tirsdag den 12. december mellem klokken 17 og 18.30 på DGI Nordsjællands kontor på Frederiksværksgade 16 for frivillige, der har lyst til at hjælpe til og eventuelt være med på selve juleaften. “Så hvis man har lyst til at høre mere, så er man meget velkommen til at komme til mødet på tirsdag. Foruden den støtte, vi allerede har modtaget, så har vi en del konkrete ting, vi fortsat mangler, nemlig julepynt, fire til fem juletræer, gaver til børnene, mandelgaver, drikkevarer til juleaften, tre terrassevarmere med gasbeholdere, juleknas og den slag. Så hvis der er læsere eller virksomheder, der har noget af den slags liggende, som de vil donere, så vil jeg meget gerne høre fra dem,” siger Peter Bennett.
Fik du læst: Se video og billeder: Så kom der lys i juletræet - og alt det andet
Peter Bennett kan kontaktes på mail på peter.bennett@dgi.dk eller mobiltelefon 24 97 53 42.
'Juleaften for alle' arrangeres af DGI Nordsjælland og Street-Lab i samarbejde med DGI Inklusion, RFO fonden, Spar Nord Fonden, Klub Vest, Østhuset, Brohuset i Øst Hillerød, Børnehuset Buen, Grønnevang kirke, Dansk Røde Kors, Hillerød Borgerstiftelse, Mødrehjælpen Hillerød, Hillerød Kommunes Folkeoplysningsudvalg, Frivilligcenteret Hillerød og mange frivillige enkeltpersoner.

Publiceret 08 December 2017 17:15