Spar på Centervænget bliver til Lidl. På lørdag siger beboerne i området farvel til de ansatte. Arkivfoto

Spar på Centervænget bliver til Lidl. På lørdag siger beboerne i området farvel til de ansatte. Arkivfoto

Beboere samler ind til købmand og personale:

"I har gjort en stor forskel"

Beboerne omkring Spar i Hillerød Øst, der har sidste åbningsdag på lørdag, er kede af at skulle sige farvel til købmanden, som altid har støttet lokale projekter

“Det er bedrøveligt, at vi nu må sige farvel til Palle og hans ansatte”.
Sådan lyder teksten i en flyer, som er blevet delt ud til beboerne i Kongevænget i Hillerød Øst.
Beboerne skal lørdag sige farvel til købmanden og de ansatte i Spar på Centervænget. Butikken har sidste åbningsdag og genåbner i det nye år som Lidl.
Læs også: Efter 21 år: Palle lukker og slukker
Købmanden Palle Nedergaard har drevet købmand i lokalerne siden 1996, og han har alle dage støttet op om lokale foreninger, klubber og initiativer.
“Palle og hans ansatte har gjort meget for området med deres enestående service, gode samarbejde og donationer, som har gjort en stor forskel for os beboere og de arrangementer, som området har haft at byde på,” skriver beboerne.
Derfor er beboerne gået sammen om at invitere til en reception i Spar på lørdag 9. december klokken 11-14. De vil gerne takke for et godt samarbejde og samtidig overrække gaver til de ansatte - gaver som de har samlet ind til hos beboerne.
Læs også: Hurtig reaktion redder kvinde med hjertestop

Vigtig del af området

For Spar har været en stor og vigtig del af området, understreger Lars Pedersen, som er formand for Hillerød Almene Boligselskab.
“Butikken støtter lokale initiativer og klubaktiviteter. Det har de gjort i mange år. Man føler sig altid velkommen i butikken. De ansatte hjælper dem, der har brug for en ekstra hånd,” siger han til Hillerød Posten.
Han nævner blandt andet projektet Assist, hvor studerende hjælper svage beboere med for eksempel at få klippet hæk, malet gavlen eller gjort hovedrent i deres sommerferie. Her har købmanden sørget for forplejningen.
“Det er en af de bedste aktiviteter i Østbyen. Vi kan virkelig se forventningens glæde stige hos beboerne i en måned inden, og glæden varer ved længe bagefter. Også bankoklubben og pensionistklubben har Palle været flink til at donere til, og det går nok tabt, når det er en kæde, der tager over. Så nu må vi ud at finde andre løsninger, så de gode initiativer kan fortsætte på en eller anden måde,” siger Lars Pedersen.
Det er blandt andre Rikke Byskov, beboer på Østervang, som har taget initiativ til reception og indsamling:
“Palle og de ansatte har gjort en meget stor forskel for beboerne, virksomhederne og foreningerne i området. Da jeg flyttede ind for halvandet år siden, gik der ikke mange dage, før der blev banket på døren, og så kom der blomster og en pose kræs, hvor Palle havde doneret noget af det. Så følte man sig virkelig velkommen,” siger hun.
Ifølge Rikke Byskov hilser personalet i købmanden altid og får folk til at føle sig velkommen i butikken.
“De er altså søde og hjælpsomme. Vi beboere synes, det er sørgeligt og trist at se, hvordan det hele lukker ned. For så engageret en købmand finder man sjældent i disse dage. Så nu er det på tide, at vi give lidt igen. Rigtig mange har støttet op om det,” siger hun.

Fantastisk opbakning

Hvor mange penge, der er samlet ind, er indtil videre en hemmelighed, men Lars Pedersen er imponeret.
“Jeg synes, det er flot, folk frivilligt har bidraget til gaverne og støtter op om en god afsked med Palle og de ansatte. Opbakningen fra beboerne er langt større, end jeg havde forestillet mig. Så det er helt fantastisk,” siger han.
Gaverne til de ni ansatte, som har arbejdet i butikken i mange år, inklusiv købmand Palle, uddeles altså på lørdag.

null

Publiceret 07 December 2017 08:00