Velbesøgt julemarked hos Hillerød Bymuseum

Der var i weekenden ægte julehygge, da Hillerød Bymuseum inviterede til julemarked

Af
Af Claus Beyer

Julehjerterne blev ekstra røde og honninghjerterne særligt sukkersøde, da Hillerød Bymuseum i weekenden åbnede årets julemarked på Jægerbakken.
Traditionen tro var der masser af aktiviteter for børnene. I marcipan- og honningkageboden kunne man prøve at lave sin egen marcipangris eller pynte et honninghjerte. I Juleklipboden blev der lavet julepynt, og i museets nye købmandsbutik kunne man købe masser af gammeldags juleslik. Caféen serverede gløgg og æbleskiver, kakao og hjemmebagte julekager.
Fik du læst: Hurtig reaktion redder kvinde med hjertestop

"Mange besøgende"

”Igen i år har der været rigtig mange besøgende, og der har været en fantastisk hyggelig stemning,” fortæller museumsformidler Ingeborg Philipen og fortsætter:
”Vi har i år også efterlyst gamle jule-sager fra Hillerød-borgerne, og vi har fået nogle meget spændende og sjove ting. Blandt har vi fået to gamle Marcipangrise fra Chokoladebutikken Nu-NU, der lå i Slotsgade, og ved siden af har vi udstillet en form til marcipangrisene fra butikken,” fortæller Ingeborg Philipsen.
Ejeren af marcipangrisene fortæller:
”Lige siden vi flyttede her til i 1974, har vi besøgt julemarkedet på museet hvert år. De første marcipangrise, vi købte, blev brugt som mandelgave, men omkring 1975-76 købte vi de her marcipangrise, da vi besøgte julemarkedet. Vi brugte grisene som juledekoration, fordi de var så flotte, at man ikke nænnede at spise dem,” fortæller Inge Østermark-Johansen.

To marcipangrise fra 1976 er nu kommet på museum. Foto: Claus Beyer

To marcipangrise fra 1976 er nu kommet på museum. Foto: Claus Beyer

Publiceret 05 December 2017 20:00

SENESTE TV