Fornemme priser til forskere af fødevarer

Forskere blæser til kamp mod globale fødevare-udfordringer

For andet år i træk uddeltes forleden Nils Foss-priserne til to forskere, der har gjort en forskel for fødevaresikkerhed og -kvalitet. Prisoverrækkelsen fandt sted på Foss Innovationscenter, hvor 60 gæster var med til at festligholde dagen.
Blandt de inviterede var netværk fra forskningsmiljøet inden for fødevare og landbrug, vindernes venner og familie samt repræsentanter fra Foss, der ligger i Hillerød, og Foss-familien. Det er Nils Foss Pris-bestyrelsen, der er ansvarlig for at udpege de kvalificerede kandidater. Den består af en formand og seks medlemmer fra universitetsverdenen og den private sektor, plus en repræsentant fra Foss.
Fik du læst: Telefonbatteri satte ild til autoværksted

Excellence og Talent

Frank Møller Aarestrup modtog Nils Foss Excellence Prisen 2017 på 100.000 euro, hvor mindst 75 procent skal bruges til yderligere forskning.
Frank Møller Aarestrup har siden 1995 ledet antibiotikaresistensgruppen I DTU Fødevareinstituttet. Han har siden han blev færdig som dyrlæge arbejdet med mange forskellige aspekter af mikrobiologi og epidemiologi.
Dette har inkluderet arbejde med såvel dyre- og human-patogene bakterier. I de seneste 13 år har forskningsaktiviteterne primært været fokuseret på overvågning og spredning af antibiotikaresistens og karakterisering af resistente bakterier og resistensgener, samt optimeret anvendelse af antibiotika.
Adjunkt Kristian Holst Laursen modtog Nils Foss Talent Prisen 2017 for at udvikle nye metoder til at sikre optimal næring til planter, sådan at vi får bedre fødevarer og en mere bæredygtig planteproduktion. Han er adjunkt ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet, ph.d. i planteernæring og analytisk kemi og har en baggrund som agronom.
Kristian Holst Laursen har et stort antal videnskabelige publikationer, forskningsprojekter, opsøgende aktiviteter, internationale samarbejde- og undervisningsaktiviteter på CV'et og modtager Nils Foss Talent Prisen er på 10.000 euro og har ingen begrænsninger.jbe

Publiceret 05 December 2017 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV